Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Netherlands

VS voeren aanvallen uit op Iraanse doelen in Syrië

Direct na de aanval van Hamas op Israël op 7 oktober werd gesuggereerd dat Iran een rol had gespeeld. Zo meldde The Wall Road Journal een dag later al dat de Iraanse Revolutionaire Garde de aanval al weken hielp voor te bereiden. Iran steunt Hamas, maar heeft zijn betrokkenheid bij de huidige oorlog tot dusver consequent ontkent. Amerikaans president Joe Biden zei vannacht dat deze aanval “niet met Israël heeft te maken”.

De aanvallen zijn volgens de VS een reactie op recente aanvallen op Amerikaanse troepen in Irak en Syrië, aldus het Pentagon. “Deze precisiezelfverdedigingsaanvallen zijn een reactie op een reeks aanhoudende en grotendeels mislukte aanvallen op Amerikaans personeel in Irak en Syrië die door Iran gesteunde milities vanaf 17 oktober hebben uitgevoerd”, zei Amerikaans minister van Defensie Lloyd Austin in een verklaring.

Amerikaans president Joe Biden heeft het bevel gegeven voor de aanvallen. Woensdag zei Biden op een persconferentie dat hij Irans hoogste leider ayatollah Ali Khamenei gewaarschuwd had tegen aanvallen op Amerikaanse troepen. “Mijn waarschuwing aan de ayatollah was dat als zij zich tegen die troepen blijven keren, wij zullen reageren en dat hij voorbereid moet zijn.”

Related Articles

Back to top button