Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

Bart Verbruggen achtste Oranje-doelman in twee jaar tijd | Nederlands voetbal

Zoals verwacht staat Bart Verbruggen (21) vanavond onder de lat in de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Frankrijk. Als om 20.45 uur de aftrap wordt verricht in de Johan Cruijff Enviornment is Verbruggen de achtste doelman met speelminuten voor het Nederlands elftal in ruim twee jaar tijd.

Er waren tijden dat je bijvoorbeeld blind de naam van Edwin van der Sar kon invullen als doelman van het Nederlands elftal. Inmiddels draait de keeperscarrousel echter op volle toeren bij Oranje. Sinds juni 2021, toen de laatste oefenwedstrijden voor het EK werden gespeeld, zijn er maar liefst acht verschillende keepers geweest onder de Oranje-lat.

Op 2 juni 2021 keepte Tim Krul in de oefenwedstrijd tegen Schotland (2-2), waarna Maarten Stekelenburg de laatste oefenwedstrijd voor het EK tegen Georgië keepte. Hij kreeg op het EK ook de voorkeur van bondscoach Frank de Boer. Toen De Boer plaatsmaakte als bondscoach voor Louis van Gaal leek Justin Bijlow de nieuwe vaste waarde onder de lat te worden bij het Nederlands elftal, maar blessures zorgden ervoor dat de Feyenoord-doelman nog maar tot acht interlands kwam.

Nog vier andere keepers

Naast Krul, Stekelenburg en Bijlow verdedigden de afgelopen twee jaar ook Jasper Cillessen, Mark Flekken, Remko Pasveer en Andries Noppert nog het Nederlandse doel. Met de 21-jarige Verbruggen komt daar nu nóg een nieuwe naam bij op dat lijstje terwijl op de Oranje-bank nóg een nieuwe naam staat te trappelen om zijn debuut te maken: Sparta-doelman Nick Olij zou zomaar nummer negen kunnen worden.

Lees ook
Verbruggen is pas 21 jaar, maar de keeper maakt vrijdagavond meteen zijn debuut tegen een absoluut topland. Een interview met het grootste keeperstalent van Nederland. ,,Ik denk dat ik er wel aan toe ben.’’

Dit is de stand in de groep van Oranje voor de EK-kwalificatie


Beluister hier al onze voetbalpodcastsRelated Articles

Back to top button