Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

Foto: ANP

Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

Biles hielp met die rating de Amerikaanse ploeg naar een teamtotaal van 171,395. Daarmee blijven ze Italië (162,230) en Nederland (161,197) ruim voor.

De viervoudig olympisch kampioene staat voorlopig ook eerste op sprong (14,949), vloer (14,633) en balk (14,566). Op dat laatste toestel staat Sanne Wevers (13,733) derde na twee subdivisies, Naomi Visser staat derde op vloer (13,733).

Op sprong blonk Biles uit met een yurchenko met dubbele hoeksalto, een sprong die tot op heden slechts aan mannen leek voorbehouden. Die gaat de boeken in als de “Biles II” op sprong omdat er nooit eerder een turnster is geweest die hem in een internationale wedstrijd heeft gedaan.

Biles, die tien jaar geleden haar WK-debuut maakte in Antwerpen, keert in de Belgische stad terug op het internationale podium. Ze nam na de Olympische Spelen van Tokio afstand van het turnen om te werken aan haar mentale gezondheid. Vanwege mentale blokkades besloot ze op de Spelen de meeste individuele wedstrijden over te slaan, maar ze pakte wel brons op het toestel balk. In 2016 in Rio de Janeiro received Biles vier keer olympisch goud. Destijds greep ze ook brons op balk, het toestel waarop Wevers de olympische titel received.

Related Articles

Back to top button