Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
World

Stay | Rusland: ‘Acht Oekraïense drones neergehaald’

De buitenlandministers van de EU-landen komen maandag bijeen in de Oekraïense hoofdstad Kyiv. Met dat novum willen ze tonen dat Oekraïne op de Europese Unie kan blijven rekenen. “Samen laten we zien dat we vierkant achter Oekraïne staan,” zegt minister Hanke Bruins Slot op X (voorheen Twitter).

Ook de Oekraïense minister Dmytro Koeleba schuift aan. Ze bespreken er ‘hoe we de druk op Rusland verder kunnen opvoeren, en alle mogelijke manieren om Oekraïne te blijven steunen,’ aldus Bruins Slot.

Koeleba ziet in het ‘historische’ feit dat de buitenlandministers op zijn uitnodiging zijn ingegaan ‘op zichzelf al een boodschap’. Het is weer een stap op weg naar Oekraïnes vurig gewenste toetreding tot de EU, stelt hij.

Hongarije, dat al lange tijd tegen Rusland aanschurkt, is er niet bij. De anderen gaan ‘brainstormen’ over de oorlog en de voortzetting van de Europese steun, zegt EU-buitenlandchef Josep Borrell. Ook buigen ze zich over het Oekraïense vredesplan en bereiden ze een nieuwe ‘vredestop’ voor.

Het uitzonderlijke bezoek van de ministers volgt op een weekend met slecht nieuws voor de regering in Kyiv. Het Amerikaanse Congres heeft verdere financiële hulp aan Oekraïne nog niet goedgekeurd. En in Slowakije, buurland en tot dusver trouwe bondgenoot van Oekraïne, heeft een verklaard tegenstander van militaire hulp aan het land de verkiezingen gewonnen.

Related Articles

Back to top button