Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Entertainment

Radio-dj Kai Merckx stapt over van Qmusic naar JOE | Present

Radio-dj Kai Merckx verhuist van Qmusic naar de nieuwe radiozender JOE. Hij gaat daar de middagshow presenteren van 16.00 tot 19.00 uur. Merckx blijft dus bij DPG Media, eigenaar van de twee zenders.

Met de switch van Merckx beginnen de contouren van de programmering van JOE vaste vormen aan te nemen. Dennis Ruyer is aangenomen voor het tijdslot van 10.00 tot 13.00 uur, terwijl de komst van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga vorige week bekendgemaakt werd. Deze twee gerenommeerde dj’s, die van Radio538 overkomen, gaan in de ochtend dagelijks hun present maken.

Kai Merckx maakt nu nog radio van maandag tot en met donderdag tussen 19:00 uur en 22:00 uur op Qmusic. ,,Met Kai voegen we een groot multitalent toe aan de programmering van JOE”, stelt programmadirecteur Iwan Reuvekamp. ,,Met zijn jaren ervaring brengt Kai humor en leisure in de middagshow. Hij is bovendien muzikaal en weet luisteraars te boeien met mooie verhalen. Kai is de juiste persoon voor deze prominente plek.”

Kai Merckx (32) werd in april 2014 als winnaar uitgeroepen van het Q-college, het interne opleidingstraject van Qmusic. Daarna begon hij met radiomaken in de nacht, maar kreeg hij al snel een mooi tijdslot in de doordeweekse programmering. Tevens is hij de vaste vervanger van de ochtendshow Mattie & Marieke. Ook werd hij meerdere keren opgesloten in de Q-escape room, was hij hulpsint ‘SinterKai’ en maakte hij afgelopen zomer een zomerplaat Wat zijn we lekker weg. Naast radio sprak hij ook een stem in van de Nederlandse versie van The Incredibles 2. Kai Merckx kreeg in 2022 de AD Mediaprijs voor ‘meest ondergewaardeerde radiomaker van Nederland’.

JOE is nu al groter dan Radio Veronica en 3FM

De luistercijfers van de nieuwe radiozender JOE zitten in de nieuwste meting flink in de carry. Met een marktaandeel van 2,8% is het station nu de elfde zender van het land. Vorige week was het markaandeel nog 2,3%.  Gevestigde namen als Radio Veronica (2,5%) en 3FM (1,6%) zijn daarmee al ingehaald. Grootste zender van het land is nog altijd grote zus Qmusic met een marktaandeel van 13,7%. De high drie wordt vervolledigd door Radio 2 (13,1%) en Radio 10 (9,5%). 

Luister hieronder ook naar de AD Media Podcast. Al onze podcasts vind je op advert.nl/podcasts.Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Present & Leisure:

Related Articles

Back to top button