Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

Lillard gaat aan zijde van Antetokounmpo met Milwaukee voor NBA-titel

Damian Lillard

NOS Sport

Drie weken voor de begin van het nieuwe NBA-seizoen is het eindelijk duidelijk waar Damian Lillard gaat spelen. De 33-jarige basketballer verruilt Portland Trailblazers voor Milwaukee Bucks, waar hij de teamgenoot wordt van de Griekse superster Giannis Antetokounmpo.

Met het aantrekken van Lillard lijkt Milwaukee een grote slag te hebben geslagen en meteen een van de grote titelfavorieten te zijn. Na het winnen van het kampioenschap in 2021 vloog de ploeg uit Minneapolis er de afgelopen twee seizoenen voortijdig uit in de play-offs.

Lillard speelde tot nu toe zijn hele loopbaan in de NBA voor Portland, werd zeven keer tot All Star gekozen, maar haalde met de Trailblazers slechts eenmaal de finale van de Wester Convention. In het seizoen 2018/2019 verloor hij toen met 4-1 van Golden State Warriors.

Nieuwe uitdaging

Afgelopen seizoen scoorde Lillard 32.2 punten per duel, het hoogste gemiddelde in zijn carrière. Op 26 februari was de spelverdeler in een wedstrijd tegen Houston Rockets goed voor liefst 71 punten, de op 7 na hoogste rating ooit. Desondanks vroeg Lillard, blijkbaar toe aan een nieuwe uitdaging, zijn membership om hem te verhandelen.

Bij deze zogeheten ‘blockbuster’ ruil rond Lillard zijn – niet geheel ongebruikelijk in de NBA – drie golf equipment betrokken: behalve Portland en Milwaukee ook Phoenix Suns. In totaal veranderen acht spelers van organisatie, waarbij middle Deandre Ayton van Phoenix naar Portland verhuist.

Milwaukee raakt door de komst van Lillard wel spelverdeler Jrue Vacation kwijt. Of hij het seizoen bij zijn nieuwe werkgever Portland begint, is nog maar de vraag. De kans bestaat dat Vacation voor de begin van de competitie nogmaals van membership verandert.

Related Articles

Back to top button