Netherlands

Kort geding over waterkanonnen tegen XR • EK-kwalificatie tegen Frankrijk

Ronald Koeman

NOS Nieuws

Goedemorgen! Vandaag is de uitspraak in het kort geding dat Extinction Rise up aanspande tegen de staat over de inzet van waterkanonnen. Het Nederlands elftal speelt een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk.

Eerst het weer: in de ochtend valt er op veel plaatsen regen. Vanmiddag is het in het zuidoosten droog, in het noordwesten valt regen en waait het onerous. ‘s Avonds overal flinke regen.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag is de uitspraak in het kort geding dat milieubeweging Extinction Rise up aanspande tegen de staat, over de inzet van het waterkanon door de politie bij protest op de A12.
  • Drie joodse scholen in Amsterdam blijven uit voorzorg dicht. Hamas riep moslims wereldwijd op om vandaag te demonstreren tegen Israël, en deze scholen zeggen te weinig beveiliging te krijgen van de Nederlandse overheid.
  • Het Nederlands elftal speelt vandaag thuis een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. De wedstrijd begint om 20.45 uur. Je kunt de wedstrijd vanavond volgen through een liveblog op onze web site en in onze app.

Wat heb je gemist?

Het Israëlische leger heeft tegen de Verenigde Naties gezegd dat 1,1 miljoen Palestijnen in de Gazastrook binnen 24 uur moeten vertrekken uit het noorden, en naar het zuiden van de Gazastrook moeten gaan. Dat zegt een woordvoerder van de VN tegen persbureau Reuters. Volgens het persbureau wordt gevreesd dat dit een voorloper is van een Israëlisch grondoffensief.

De Verenigde Naties noemen een verhuizing van zoveel mensen niet mogelijk “zonder verwoestende humanitaire gevolgen”. Het bevel van het Israëlische leger is volgens de VN-woordvoerder ook van toepassing op alle VN-medewerkers en mensen die onderdak krijgen in VN-faciliteiten, zoals scholen en zorginstellingen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Mij wél bellen, zeggen ze in Woerden. Dagelijks bellen deze ouderen elkaar op een huge second om te horen of het goed gaat. Zo letten ze een beetje op elkaar én gaan ze eenzaamheid tegen, meldt RTV Utrecht. Na het telefoontje wordt de volgende deelnemer gebeld. Web zo lang tot de cirkel rond is.

Mij wél bellen

Related Articles

Back to top button