Netherlands

iPhone 15 Professional bij uitstek geschikt voor fotografie

Foto: Mockup free

Sinds de lancering van het nieuwe kindje van Apple, de iPhone 15 en daar bijhorende modellen als iPhone 15 Professional, start september zijn al veel nieuwe functies van het toestel getest en uitgeprobeerd. Het blijkt dat Applefans opnieuw voldaan kunnen zijn over het nieuwste stukje techniek van de fabrikant.

Apple is afgelopen weken minder goed in het nieuws geweest toen de Franse overheid bekend maakte de iPhone 12 te willen gaan weren, aangezien de toestellen te veel elektromagnetische straling hadden. Een replace zou de straling moeten terugdringen. In Nederland kwam het niet tot een verkoopverbod, maar er wordt wel onderzoek gedaan. Voor de echte Applefans is de discussie echter niet belangrijk, aangezien zij zich sinds deze maand kunnen richten op de nieuwste modellen van de iPhone. Ieder jaar verbeterd Apple zijn producten. Males kan bij de iPhone 15 en de iPhone 15 Professional dan ook verschillende updates verwachten.

iPhone 15

De iPhones die elkaar opvolgen, in dit geval 14 en 15, hebben qua uiterlijk niet ontzettend veel verschillen. iPhone 15 heeft echter wel een Dynamic Island in het scherm. Dat is de setting waarin de selfiecamera bijvoorbeeld zit verwerkt. Deze manier van het verwerken van de digital camera zag males eerder alleen bij de iPhone 14 Professional en iPhone 14 Professional Max. De iPhone 15 is echter ook een stuk duurzamer, aangezien de behuizing voor 75% bestaat uit gerecycled materiaal. De beste vernieuwingen zijn volgens Fixje echter een grotere batterij voor een grotere capaciteit en een dikkere achtercamera. Dat maakt de telefoon iets dikker, maar dit valt in de praktijk mee. Tenslotte is de oplaadkabel veranderd. De telefoon kan nu ook worden opgeladen met een USB-C-kabel.

iPhone 15 Professional

Apple lanceerde tegelijk met de iPhone 15 de iPhone 15 Professional. Een groter mannequin met uiteraard de daarbij horende additional functies. Zo heeft de iPhone 15 Professional de langverwachte actieknop. Deze vervangt de slider die gebruikt werd om het geluid aan of uit te zetten. Nu kan met deze actieknop meerdere functies worden ontgrendeld. Zo kan males bijvoorbeeld spraakmemo’s opnemen met deze knop.

Foto’s en filmpjes 

In de iPhone 15 Professional zit een A17-chip. Deze zorgt er op meerdere vlakken voor dat de telefoon een stuk sneller wordt. Het toestel is 10 tot 20 procent sneller dan de voorgangers. Belangrijker nog vinden veel followers de verbeterde hoofdcamera. Deze iPhone 15 Professional is nu uitgerust met een 48 MP digital camera, waardoor males met weinig licht toch een goede foto kan maken. De foto’s zijn ultrascherp en de kleuren zijn levendiger dan de voorgaande digital camera’s. Bovendien heeft het toestel een 5x zoom telefotocamera. De digital camera stelt de gebruiker ook in staat om professioneel te filmen. Omdat males met 4K60 Professional Res filmt, kunnen goede slowmotions worden gemaakt én misschien nog wel leuker: met deze iPhone 15 Professional kan in 3D worden gefilmd als de telefoon een kwartslag wordt gedraaid. De aanpassingen aan de digital camera zorgen er ook voor dat er minder energie verbruikt wordt, waardoor de batterij nog langer meegaat.

Related Articles

Back to top button