Sports

Helmond Sport-trainer Bob Peeters voert wisselingen door tegen VVV-Venlo: ‘Voel me eindelijk weer fris’ | Helmond Sport

Nee, de nieuwe spits is er morgen nog niet bij in Venlo. Maar er verandert vermoedelijk wel wat bij Helmond Sport, dat ietwat onnodig is weggezakt op de ranglijst. Grote kans dat Hakon Lorentzen zich weer eens vanaf de begin magazine laten zien. Need: ,,Voel me eindelijk weer honderd procent fris.”

Een coaching met af en toe een scherp randje? Dat vindt Helmond Sport-trainer Bob Peeters niet zo erg. Op deze vrijdagtraining drijft rechtsbuiten Mohammed Mallahi een actie web te ver door en krijgt hij repliek van assistent Adrie Bogers. De aanvaller mokt wat, maar pikt de draad daarna weer op. Zo ziet Peeters het ook graag. Need ja, Helmond Sport heeft vooral in de recente wedstrijden tegen FC Groningen (1-2) en TOP Oss (1-1) wat laten liggen.

Kijk, als ze web als bij Ajax vuurpijlen op het veld gooien moet je staken. Maar als er ergens in de hoek van het veld een verdwaald bekertje rondvliegt…

Bob Peeters, Helmond Sport

Peeters beaamt dat. ,,Tegen FC Groningen willen we in ons enthousiasme de 2-1 maken, maar krijgen we juist de 1-2 tegen. Als je niet kan winnen, moet je in elk geval ook niet verliezen. Op dat soort momenten magazine je elkaar de waarheid vertellen”, zegt Peeters. Tegen TOP Oss werd een 1-0 voorsprong in de slotfase weggegeven, ook omdat die wedstrijd meermaals stil werd gelegd. De Belgische coach zucht. ,,Dat is natuurlijk niet altijd prettig geweest.”

Staken

Óók tegen FC Groningen lag het stil omdat supporters – in dit geval van de uitploeg – met bier gooiden. ,,Kijk, als ze web als bij Ajax vuurpijlen op het veld gooien moet je staken. Of als spelers in gevaar komen. Maar als er ergens in de hoek van het veld een verdwaald bekertje rondvliegt… Dan zou ik het liefst doorvoetballen”, aldus Peeters.

Voor de Noor Hakon Lorentzen is al dat staken ook nieuw. In Noorwegen pakken ze het volgens hem sowieso al anders aan op de tribunes. Bekers bier? Alleen in de businessclub wordt alcohol geschonken, supporters krijgen geen alcohol tijdens wedstrijden. ,,Ik snap de reactie van de followers ergens wel: zij gooien soms uit enthousiasme een bekertje bier. Het is aan de bond om regels op te stellen, ik vind het alleen irritant als het spel vaak stil ligt.”

Tekst gaat verder onder de foto

De Sloveen Enrik Ostrc maakt een prima indruk in zijn eerste duels voor Helmond Sport.
De Sloveen Enrik Ostrc maakt een prima indruk in zijn eerste duels voor Helmond Sport. © Professional Photographs / Stefan Koops

Peeters en Lorentzen hopen morgen in Venlo gewoon negentig minuten aan een stuk te kunnen voetballen. Voor de Noor lonkt een basisplek, voor de tweede keer dit seizoen. In het eerste competitieduel met Roda JC stond hij al eens aan de aftrap, maar was hij nog niet topfit. Hij heeft sowieso nu pas het gevoel dat hij weer écht helemaal fris is, nadat hij in februari van dit jaar al lelijk zijn enkel blesseerde. ,,In de voorbereiding voelde ik me ook nog niet honderd procent fris. Nu wel, de laatste weken heb ik het enigszins opgebouwd met een paar invalbeurten.”

Duitser op proef

Tegen FC Groningen kreeg hij bijvoorbeeld een strafschop mee. In Venlo hoopt hij te laten zien waarom Helmond Sport vorig jaar in de zomer zoveel moeite deed om hem uit Noorwegen naar De Braak te halen. Ook deze zomer kwamen de nodige spelers, misschien komt er nog wel een bij: de Duitser Kevin Holzweiler (28) is momenteel op proef en deed dinsdag een helftje mee in een oefenwedstrijd tegen De Treffers. De kleine aanvaller doorliep ooit de opleiding van Borussia Mönchengladbach en speelde vorig seizoen op het derde niveau voor Rot Weis-Essen.

Peeters noemt hem ‘een jongen met veel techniek en goede voeten.’ Het is afwachten of Holzweiler een contract krijgt, in Venlo is hij er zondag sowieso nog niet bij. Internet als de geblesseerden of niet wedstrijdfitte Doke Schmidt, Bryan van Hove, Mohammed Doudah, Elmo Lieftink en Anthony van den Hurk. Die laatste wordt steeds fitter en hoopt op korte termijn aan te sluiten, na de interlandbreak lijkt de Veghelaar sowieso klaar voor speelminuten.

In de tussentijd hoopt Peeters punten te pakken op bezoek in Venlo. In uitwedstrijden pakte Helmond Sport nog geen enkel punt. ,,Het verschil tussen uit en thuis is te groot. We moeten ook op verplaatsing durven voetballen.”

VVV-Venlo – Helmond Sport
Zondag 12.15 uur, Stadion De Koel
Scheidsrechter: E. Clean.
Geblesseerd: Schmidt, Van Hove, Doudah, Lieftink, Van den Hurk. 
Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Kreekels, Van Den Eynden, Krätschmer, Schroijen; Ostrc, Lorentzen, Botos; Mallahi, Kaars, Amuzu. 
Laatste onderlinge duel: 5 mei 2023, Helmond Sport – VVV-Venlo 1-1. 

Blijf op de hoogte van het laatste sportnieuws through de Eindhovens Dagblad-nieuwsbrief!

Voor alle sportliefhebbers is er goed nieuws: ED.nl heeft een dagelijkse sportnieuwsbrief! By way of deze nieuwsbrief krijgt u als lezer het relevantste en nieuwste sportnieuws rechtstreeks in uw inbox. Klik op deze hyperlink en vink de sportnieuwsbrief aan. Vul uw e-mailadres in en u bent klaar om dagelijks, rond de lunch, het laatste sportnieuws te ontvangen.

Related Articles

Back to top button