Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Education

Geen vergoeding, mbo’ers niet welkom en blind je studie volgen

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige gadgets per werkdag? 

Maandag: Driekwart onderwijsstagiairs ontvangt geen vergoeding, AOb wil verandering

Driekwart van de stagiairs in het onderwijs krijgt niet betaald voor hun stage. De Algemene Onderwijsbond (AOb) wil dat dit verandert. Op donderdag 5 oktober zou er een landelijke onderwijsstaking zijn. De AOb vierde wel actie op verschillende scholen. Ook werd er in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam een speciale avond georganiseerd waarin er aandacht werd gevraagd voor de positie van de stagiairs. 

Dinsdag: Studentencomplex in Amsterdam laat mbo’ers niet doe

Bewoners van het studentencomplex in het oude ACTA-gebouw in Amsterdam Slotervaart gaven onlangs een hospiteeravond. Tijdens die avond dachten ze ook een leuke huisgenoot te hebben gevonden. Tot ze zijn gegevens doorgaven aan verhuurder TWA. De voorgedragen scholar volgt een mbo-opleiding, dus moesten ze iemand anders gaan zoeken. AT5 stelde hier vragen over aan pandeigenaar de Alliantie. Zij zeggen nu in gesprek te gaan met TWA om de regels aan te passen. 

Woensdag: ‘Kleine scholen zouden moeten sluiten om het lerarentekort tegen te gaan’ 

Lieke Thesingh, voorzitter van het Breed Bestuurlijk Overleg (BBO), de vereniging van schoolbesturen voor primair en speciaal onderwijs in Amsterdam, zegt in Het Parool dat kleine scholen sluiten een onderdeel is van de oplossing van het lerarentekort.

Donderdag: Welke movies magazine je niet missen tijdens het Cinekid Pageant?

De herfstvakantie staat weer op het punt van beginnen. En zeg je herfstvakantie, dan zeg je vaak ook Cinekid Pageant daarachteraan. Het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld vindt tussen 15 en 29 oktober op verschillende plekken in Nederland plaats. Er zijn heel veel dingen te beleven, waaronder de video games, media-installaties, workshops en masterclasses. De redactie van de Nationale Onderwijs geeft graag enkele ideas over welke movies & sequence jij niet kan missen tijdens het pageant.

Vrijdag: Blind zijn en een studie volgen: ‘De weg op faculty is soms lastig te vinden’

Mos Mosqueira heeft geen idee hoe zijn medestudenten en lokalen eruitzien. Hij is namelijk blind. Maar het heeft hem er nooit van weerhouden om een studie te gaan volgen. Vorig jaar begon hij aan de opleiding tot leraar geschiedenis aan Fontys Hogeschool.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk 

 

Related Articles

Back to top button