Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Business

Frankrijk wil additional belasting op winsten oliebedrijven verlengen

Foto: ANP

De Franse overheid overweegt om de additional belasting op overwinsten van olieraffinaderijen en nutsbedrijven volgend jaar te verlengen. De financiële commissie van de Nationale Vergadering, het lagerhuis van het Franse parlement, heeft daarvoor wijzigingen voorgesteld in de begrotingswet voor 2024. Dat meldde Jean-René Cazeneuve, parlementslid van de Renaissance-partij van de Franse president Emmanuel Macron, in berichten op X, het voormalige Twitter.

Frankrijk is een van de Europese landen die deze additional ‘mazzeltaks’ heeft ingevoerd door de forse stijging van energieprijzen na de Russische invasie van Oekraïne. Met die additional opbrengsten financiert het land de maatregelen die zijn genomen om consumenten te helpen met de hogere benzine-, diesel- en elektriciteitskosten en investeringen in energiebesparing aan te jagen. Het begrotingswetsontwerp met daarin de verlenging van de ‘mazzeltaks’ moet nog door het Franse parlement worden aangenomen.

De olie- en gasindustrie profiteerde vorig jaar flink van de hogere prijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne en veel grote olieconcerns boekten daardoor recordwinsten. Volgens de oliebedrijven werkt de additional heffing op overwinsten echter “contraproductief” doordat het minder aantrekkelijk wordt om te investeren.

Related Articles

Back to top button