Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Business

FNV: op 24 oktober landelijke stakingsdag in houthandel

Foto: ANP

Vakbond FNV wil dinsdag 24 oktober een landelijke stakingsdag in de houthandel organiseren om zo de eisen voor een nieuwe en betere cao kracht bij te zetten. De bond roept verder voor deze maandag op tot werkonderbrekingen in Zuid-Holland en Zeeland.

“Na succesvolle werkonderbrekingen in Noord-Brabant, Utrecht en Noord-Holland zijn nu de provincies Zeeland en Zuid-Holland aan de beurt. Ook hier zijn onze strijdbare leden er klaar voor”, aldus FNV-actiecoördinator Dennis Vereggen.

FNV eist onder meer een structurele loonsverhoging van gemiddeld 10 procent voor alle werknemers. De vorige cao liep eind maart af. De bond stuurde eerder al een ultimatum naar werkgeversorganisatie VVNH, maar dat werd afgewezen.

In de houthandel werken volgens FNV circa 6000 mensen. Bij de VVNH, voluit de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen, zijn zo’n 220 groothandelsondernemingen aangesloten.

Related Articles

Back to top button