Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Netherlands

Femke Merel stotterde als type en durfde niet meer naar faculty, maar schopte het daarna tot Kamerlid | Binnenland

Ze is een stralende vrouw van 39, krachtig, klaar voor een nieuwe ronde in de Nederlandse politiek nadat ze tussen 2017 en 2021 ook al in de Tweede Kamer zat. Als lijsttrekker van de politieke partij Splinter doet Femke Merel van Kooten dit najaar opnieuw mee aan de verkiezingen. Dat doet ze in vloeiend Nederlands, met een keurig, bijna deftig accent en vooral zonder horten en stoten. Maar: vanzelfsprekend is dat niet. ,,Het heeft veel kracht gekost,’’ zegt ze eerlijk. Need mensen die stotteren staan in het leven op achterstand, weet ze uit eigen ervaring.

,,Het beïnvloedt je leven enorm. Mensen die stotteren kunnen vaak het werk niet doen wat ze zouden willen doen. De associate niet krijgen die ze zouden willen. Ze kunnen bij wijze van spreken ook niet gaan wonen op een huisnummer dat ze niet kunnen uitspreken. Mensen die stotteren bestellen ook vaak iets anders in het restaurant dan ze eigenlijk zouden willen bestellen. Gewoon omdat ze dat ene gerecht wel, en dat andere niet uit kunnen spreken. Het heeft zo’n affect.’’

Related Articles

Back to top button