Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Business

Chinezen massaal op vakantie tijdens ‘Gouden Week’

Foto: ANP

Chinezen gingen tijdens de landelijke vakantieweek, de Gouden Week, massaal op reis. Volgens overheidsdata nam het aantal binnenlandse en buitenlandse reizen toe tot 85 procent van het niveau van 2019, het jaar voor de coronapandemie. Vergeleken met 2022 ging het om een verviervoudiging.

1 oktober is een nationale feestdag vanwege de stichting van de Volksrepubliek China en gaat gepaard met een zogeheten Gouden Week. Veel Chinezen zijn dan vrij en gaan op vakantie.

Het herstel van het internationale reizen door Chinezen is gunstig voor een groot deel van het wereldwijde toerisme. Voor de coronaperiode gaven zij meer uit in het buitenland dan toeristen van welk ander land dan ook. De buitenlandse reizen van Chinezen leverden in 2019 naar schatting 255 miljard greenback op. Daarvan namen groepsreizen ongeveer 60 procent voor hun rekening.

Chinezen gaan bij voorkeur naar goedkopere Aziatische bestemmingen op vakantie, waarbij Thailand op de eerste plek staat.

Related Articles

Back to top button