Sports

Max Verstappen hekelt Sportgala: ‘Ik wil die prijs niet eens winnen’ | Formule 1

Nu de wereldtitel nadrukkelijk in zicht komt en de winter nadert, breekt ook de tijd van onderscheidingen weer aan. Max Verstappen is er geen fan van.

Uitslag, stand én programma
Bekijk hier de uitslagen van de grands prix’ van dit jaar, de stand in het algemeen klassement en het programma voor de relaxation van het seizoen.

In zijn column in De Limburger noemde oud-keeper Ronald Waterreus de F1-coureur ‘nu al de grootste Nederlandse sporter ooit’. Groter dus dan Johan Cruijff, Fanny Blankers-Koen en Jaap Eden. ,,Dit soort dingen… Iedereen is geweldig op zijn eigen manier”, reageert Verstappen in Qatar op de woorden van Waterreus.

,,Ik ben gewoon trots dat ik Nederlander ben. Als land moeten we zo trots zijn op al die prestaties en sporters. Weet je, het maakt helemaal niet uit wie de beste is. Of de op een na beste”, meent Verstappen die tot Sportman van het Jaar werd verkozen in 2016, 2021 en 2022 en vorig jaar ook de prestigieuze Laureus Award kreeg.

Lees ook
• Zo laat komt Max Verstappen komend weekend in actie

,,Elk jaar weer die vraag, wie is de beste sportman, wie de beste sportvrouw? Waarom? Ik wil die niet eens winnen. Het gaat erom dat je al het expertise dat je hebt moet koesteren. Je moet niet gaan beoordelen wat beter is, ik vind het belachelijk. En ook oneerlijk voor atleten die zoveel moeite in hun sport stoppen, geweldige resultaten behalen en daar niet de waardering voor krijgen vanwege dit soort stomme prijzen die je dan aan één persoon gaat geven. Iedereen zou gewaardeerd moeten worden.”

Verstappen kan zaterdag de eerste coureur in de historie van de Formule 1 worden die de wereldtitel verovert in een sprintrace. Van zijn teambaas Christian Horner bij Crimson Bull magazine het gebeuren. ,,Het maakt ons niet uit wanneer we de titel winnen, als we hem maar winnen”, zegt hij in aanloop naar de Grote Prijs van Qatar. ,,Het gaat erom dat hij die trofee krijgt, dat hij die derde titel op zijn naam krijgt.”Verstappen heeft aan de zesde plek in de sprintrace genoeg om zijn derde titel op rij veilig te stellen. Als zijn teamgenoot Sergio Pérez in de sprintrace buiten de prime 3 eindigt, dan hoeft de Nederlander zelfs helemaal geen punten meer te verdienen om zijn wereldtitel te prolongeren. In het niet heel waarschijnlijke state of affairs dat Pérez de sprintrace wint en Verstappen geen punten scoort, dan pakt de 26-jarige Limburger zondag de titel met een plek bij de eerste acht in de Grote Prijs van Qatar.

,,Als het op zaterdagavond in Qatar gebeurt, maakt het zondag nog leuker om als drievoudig wereldkampioen die grand prix in te gaan”, zegt Horner. ,,Ik denk niet dat het echt uitmaakt of het zaterdag of zondag is, zolang we die trofee maar in onze prijzenkast kunnen zetten.”

Related Articles

Back to top button