Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Business

Leven Lang Leren loont, maar verandert het onderwijs en arbeidsmarkt

Foto: Mikael Kristenson

Volgens Consultancy.nl gaat het idea van ‘Leven Lang Ontwikkelen’ het onderwijs en de arbeidsmarkt transformeren. Leven Lang Ontwikkelen (LLO), ook wel Leven Lang Leren genoemd, houdt indat professionals proceed uitgedaagd en gestimuleerd worden om eigen kennis en vaardigheden te verbeteren, te verdiepen of te ontwikkelen. Dit is nodig om bij een veranderende arbeidsmarkt te kunnen blijven passen. De Rijksoverheid ziet het belang van LLO in en investeert daarom ruim in dit idee.

Kennis en ontwikkeling

Zo is er door het Nationaal Groeifonds 392 miljoen euro geïnvesteerd in het bekend maken van LLO. Zowel bij het onderwijs als bij bedrijven en de professionals zelf. De web site schrijft dat Leven Lang Ontwikkelen vooral moet worden gezien als onderdeel van de kennisketen en niet als product om een bepaald tekort op te lossen. Ook schrijft Consultancy.nl dat males veel ziet gebeuren in het hbo. Het hbo is immers bij uitstek de plek waar niet alleen kennis wordt gedeeld, maar ook ontwikkeld wordt.

Submit-HBO

Voor mensen die al op hbo-niveau werken is het volgen van een publish hbo-opleiding een mooie optie om een volgende stap te zetten en te leren denken op een strategisch-tactisch niveau. Bij een publish hbo verdiept males de vakkennis in korte tijd. Zeker voor managers die al op hbo-niveau functioneren en dit functioneren zouden willen onderbouwen met bijvoorbeeld een verdiepende opleiding. Het niveau van een dusdanige opleiding kan worden bestempeld als tussen hbo- en masterniveau in. In maximaal een jaar gaat males dan aan de hand van praktijkvraagstukken leren. Het gaat er uiteindelijk om dat iemand hbo werk- en denkniveau heeft. Een specifieke vooropleiding op het gebeid waar de publish hbo voor wordt gevolgd is niet noodzakelijk.

Supervisor worden

Eerder werd genoemd dat een publish hbo een goede optie is voor managers die al binnen die functie werken. Het is echter ook andersom mogelijk. Met een affiliate diploma administration kun je de stap maken om supervisor te worden. Met deze opleiding kun je je ontwikkelen tot een supervisor die op operationeel en tactisch niveau handelt.

Een Affiliate diploma (Advert.) sluit je af met een hbo-getuigschrift en is naast de HBO-bachelor en HBO-master een formele opleiding voor de WHW (Moist op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Vanuit een affiliate diploma kan males ook doorstromen naar een HBO-bacheloropleiding. Een afgesloten affiliate diploma kan zelfs vrijstellingen in de bacheloropleiding tot gevolg hebben. Mooi meegenomen!

Kosten

In het kader van Leven Lang Ontwikkelen is er ook een Leven Lang Leren Krediet waar males gebruik van kan maken om de opleiding te financieren. Ook een STAP-budget is in te zetten. Een werkgever kan subsidies aanvragen om personeel further trainingen en opleidingen te laten volgen. Op die manier hoeft een werknemer niets zelf te betalen. In veel andere gevallen zal studeren ook niet altijd volledig uit de eigen zak betaald hoeven worden. Dat maakt dat de keuze voor een opleiding en het leven lang ontwikkelen toch een stuk fijner.

Related Articles

Back to top button