World

Fouad L. verdacht van drie moorden en twee brandstichtingen, blijft twee weken langer huge | Binnenland

schietpartijen rotterdamDe 32-jarige Fouad L. blijft nog zeker twee weken vastzitten voor het schietdrama verleden week in Rotterdam, waarbij moeder Marlous (39), dochter Romy (14) en huisarts Jurgen (43) om het leven kwamen. Dat heeft het OM bekendgemaakt. Fouad L. wordt verdacht van drie moorden, twee brandstichtingen en verboden wapenbezit.

Hij blijft in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact magazine hebben met zijn advocaat. Het onderzoek is op dit second nog volop bezig, meldt het Openbaar Ministerie.

De Rotterdammer werd verleden week internet buiten het Erasmus MC door speciale eenheden van de politie tegen de grond gewerkt, nadat hij een spoor van verdriet achter had gelaten in de straat waar hij woonde en in het Erasmus MC waar hij studeerde. De rechter oordeelde vandaag dat L. nog langer huge blijft zitten.

L. wordt verdacht van het doodschieten van zijn buurvrouw Marlous en buurmeisje Romy, nadat hij zijn eigen woning in de model had gestoken. In het academische ziekenhuis zou hij op zoek zijn gegaan naar huisarts Jurgen Damen, die hij ook doodschoot. De politie spreekt over een ‘gerichte actie’. In het onderwijscentrum stichtte hij met een molotovcocktail model. Er is een wapen gevonden.

OM: ‘L. werkt mee aan onderzoek’

Direct na het drama zei hoofdofficier Hugo Hillenaar verleden week donderdag dat L. meewerkte aan het onderzoek. Omdat hij in beperkingen zit, doet het OM verder geen mededelingen. In beperkingen zitten, betekent dat de geneeskundestudent enkel contact magazine hebben met zijn advocaat en niet met bijvoorbeeld zijn familie. Ook magazine hij het nieuws niet volgen. Wel kan hij door de politie worden verhoord.

Marlous had eerder de politie verteld dat hij dieren mishandelde. Uiteindelijk stuurde het OM een temporary met informatie uit zijn politiedossier naar het Erasmus MC, waarmee het bereiken van zijn artsendiploma in gevaar was gekomen. De relatie met Jurgen was onduidelijk, zo meldde het ziekenhuis eerder.

Lid examencommissie in veiligheid gebracht

De politie ontving tijdens de zoekactie wel signalen dat de dader het gemunt had op de examencommissie, die had geëist dat hij een psychologisch onderzoek moest doen voor hij zijn diploma als basisarts zou krijgen. Een van de leden die risico liep, is op tijd in veiligheid gebracht door de politie. L. stond niet afwijzend tegenover het gevraagde onderzoek, maar kwam nooit met een verklaring van een psycholoog.

Naast dat hij zijn diploma niet kreeg, hing L. ook een huisuitzetting boven het hoofd. De rechter besloot eind augustus dat de woningcorporatie hem uit zijn huis mocht zetten, omdat hij een huurschuld van meer dan drieduizend euro had.

Naast het strafrechtelijke onderzoek loopt er een onderzoek om in kaart te brengen of, en zo ja welke, contacten er eerder waren met politie, gemeente, woningcorporatie en mogelijk ook zorginstellingen. Nagegaan wordt ook welke acties toen zijn ondernomen.

In de podcast De Zaak X krijg je een uniek inkijkje in rechtszaken. Luister hieronder de nieuwste afleveringen! Geen aflevering missen? Abonneer je dan through Spotify of Apple Podcast!






Reageren? Brieven kunnen naar onze lezersredactie (met voor-, achternaam en adres, dit laatste niet voor publicatie). Een lezersbrief is max. 150 woorden en kan worden ingekort. Anonieme brieven plaatsen we niet.



Related Articles

Back to top button