Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Education

Bij stembureaus in Leiden en Alphen aan den Rijn waren mbo-studenten actief

Zo’n honderdveertig studenten van mboRijnland hielpen gisteren mee bij de Tweede Kamerverkiezingen in Alphen aan den Rijn en in Leiden. Sinds 2021 werkt de college samen met deze twee gemeenten tijdens de verkiezingen. Het is een groot succes, need de gemeenten vragen elke keer of studenten als boa en beveiliger in opleiding willen helpen tijdens de verkiezingsdag. Dat meldt mboRijnland. 

De studenten vervullen de rol van gastheer/gastvrouw en vragen de bezoekers of ze hun stembiljet en identiteitsbewijs bij zich hebben. Ook letten de studenten op of er geen verdachte situaties of onwenselijk gedrag is en ze houden toezicht op het netjes parkeren van auto’s en fietsen rondom het stembureau.

Shift van vier uur 

In Alphen aan den Rijn ondersteunden 72 studenten bij 26 stemlokalen. In Leiden waren er 68 studenten actief, verdeeld over acht stembureaus. De studenten draaiden allemaal een shift van vier uur.

Achter de tafel bij een stembureau 

Nieuw dit jaar was dat er ook een aantal studenten meehielp achter de tafel bij een stembureau. Daar checkten ze de identiteitsbewijzen, deelden ze stembiljetten uit en waren ze aan het opletten of stemmers wel echt alleen het stemhokje ingingen. Deze rol was alleen weggelegd voor meerderjarige studenten.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk 

Related Articles

Back to top button