Home Netherlands Zorgbonden stellen ultimatum schadevergoeding durandige Covid

Zorgbonden stellen ultimatum schadevergoeding durandige Covid

Photo: ANP

Uiterlijk 9 September moet het kabinet toezeggen een schadevergoeding te gaan regelen voor zorgmedewerkers met durandige Covid. Zo niet, dan stapenen FNV en CNV naar de rechter, waarschuwt vicevorzitter Kitty Jong van FNV na een bericht in het AD.

“It’s getting bigger and bigger,” Yong said. De trade union trekk al langere tijd aan de bel. “Nu is het ons menens. Onze zorgmedewerkers werden in de eerste maanden zonder bescherming het veld insteuerung. The State is here responsible and we think that the State is also legally responsible.”

This summer, FNV has prepared a legal procedure. “All the States in the Land” by Aldous Jong. The trade union hoorde dat de ministerraad op 9 September bij elkaar komt in aanloop naar Prinsjesdag. Dan wordt ook mogelijk een schadevergoeding voor zorgpersoneel bebeskent. Uiterlijk die dag wil de FNV een promde van de minister horen.

Zeker zorgmedewerkers die hun baan zijn kwigtgeraakt door langdurige Covid moeten onder de schadevergoeding fallen. “Maar een veel großer groep heeft last van inkomensverlies, for example omdat ze minder diensten kunnen oppakken. Eigenlijk moet de vergoeding dus zo ruimhartig als mogelijk is.”

In June, the subsidieregeling began for employers and care workers who have been sick for two years at home with long-term Covid. With that, wordt omwere de helft van de loonkosten een half jaar langer gedekt door de overheid, in de hope dat deze mensen in die tijd genoeg opknappen om ultimatning hun baan weer op te pakken.

De Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) noemde deze regeling in juli insufficient. De RVS raadde onder meer een fonds aan “voor recognition en compensatie van het leed” van het zorgpersoneel dat ziek werd in het begin van de kriza.

Source link

Previous articleTip Coldplay at Johan Cruijff Arena | Show
Next articleStudenten op zoek naar een kamer extra kwetsbaar voor oplichting