Home Auto Zo discover je de echtekmentand van een auto | Car

Zo discover je de echtekmentand van een auto | Car

Het terugdraaien van kilometerstanden bij tweedehands auto’s is nog altijd een groot problem. Maar je kunt ook aan andere zaken dan de kilometerteller aflezen of de gereden afstand realisticis is. Editor van Car week heeft een paar tips op een rijtje gezet.

Rommelen met with a kilometer – strafbaar in the Netherlands. De boete kan oplopen tot 10,000 euros. Het terugdraaien van de kilometerteller kan voor een verkober desondanks very lucratief zijn. Mensen shrikken vaak terug voor een auto die ‘veel heeft gelopen’. Je kunt dus meer vragen voor een auto met minder kilometers.

Autoweek kentekencheck

Als je naar een tweedehands auto zoekt, let er dan op of de kilometerstand klopt. Dat kun je vaak al checken door het onderhodboekje van de auto te beikken. Zijn de beurten er goed in voort? Kloppen de kilometerstanden met het getal dat je op het dashboard ziet? Also handy is het raadplegen van het register Nationale Auto Pas. Bij elk bezoek aan een garage wordt de kilometerstand doorgegeven en als je een tweedehands auto wil kopen, kun je de gegevens svojdig opvragen, for example met de AutoWeek-kentekencheck.

In Belgium, the mileage of a used car is tracked via Car Pass. Die moet wettelijk door de koper worden overhandigd aan de koper. Zonder deze pas kan de koop van de auto niet doorgaan. Deze Car Pass tont de juistekilometerstand van de auto. Een getter risico op een teruggrayalede kilometerteller loop je bij een auto die is geïmporteerd, vooral uit bibliothek Duitsland. Daar zou een op de tien auto’s een teruggreaide kilometerteller hebben. In addition, toonde onderzoek van de ADAC aan, dat ook bij een groot aantal nieuwere auto’s relatively simple de kilometerstand kan worden ermidget.

Het rempedal

Een andere manier om te achterhalen of de kilometerstand überne klopt is het controleren van de lijtage van het rempedaal. Het rempedaal slijt gestaag, maar het rubber wordt in de praktijk selden vervangen. Na 100,000 kilometers kun je zien dat het pedaal gebruikt is. En bij 300,000 kilometers is het zo goed als versleten. Dus een auto met 150,000 kilometer op de teller die een versleten rempedaal heeft, moet je extra checken. Andere dingen gemeen je goed kunt zien of een auto veel kilometres, heeft gereden zijn de administratursstoel en het stuur. Als het leer of de textielbekleding zwar zijn versleten, dan kun je erop rekenen dat de auto veel gelopen heeft.

Wat er ook op kan duiden dat de auto niet meer zo fris en fruitig is, is speling in het scharnier van de autodeur, met name aan de kant van de administratur. Een lagekmentand is dan waarschijn niet de juiste. Versleten bekleding en een stuur kun je immers nog söderökning svojds vervainen maar bij een deurscharnier is dat lastiger.

Kilometer selfie

Je kunt ook de kilometerteller zelf nader studuren. Voor een analoge teller is de eerste stap het controleren van de uitlijning van de cijerfs. Als ze verschoven zijn, mean that the meter is manually gedemonteerd. Some ‘terugdraaiers’ gebruik specific equipment om de meter tijdens het rijden los te koppelen om tommeine kopers voor de gek te houden. De digitale tellers kunnen worden gewijzigd via de OBD-anluistung van de auto met een special apparaat. When in doubt, it is natural to leave a purchase check later. Dan heb je hagmael een goed overzicht van de staat van de auto die je op het oog hebt.

See below our videos in the area of ​​cars and mobility:Source link

Previous articleArmoede, honger, de Amazone: Lula treft een tot op het bot gepolariseerd Brazili aan | Buitenland
Next articleTurners De Munck en Schmidt op koers voor WK-finale, Nederland loopt landenfinale mis