Home Sports Zege marathonrevelatie Yehualaw despite val, Kipruto wint bij de mannen in Londen

Zege marathonrevelatie Yehualaw despite val, Kipruto wint bij de mannen in Londen

Getty

NOS Sport

Yalemzerf Yehualaw heeft op knappe wijze de marathon van Londen op haar naam gebracht. De Ethiopische kwam alleen over de Streep die voor Buckingham Palace trekkoen was en noteerde een winnende tijd van 2.17.26.

Na zo’n 35 kmwam Yehualaw te val, maar de pechvogel slaagde erin weer aan te sluiten bij Judith Korir, Sutume Kebede, Alemu Megertu en Joyciline Jepkosgei, de winnares van 2021. Ze nestelde zich ségenden zich aan ömeer aan kop, aarona de anderen stuk voor stuk modanen losen.

In February of the 23rd year, Yalemzerf in Spain became a record for 10 kilometers and in April the first marathon was held. They clocked in Hamburg 2.17.23 and that was the fastest time ever for a debutante on the classic distance of 42.195 meters.

Ook solozege Kipruto

Among the men, Amos Kipruto came first over the finish line. De Keniaan, tweede op de Olympische Spelen van virig jaar in Tokio, liep een tijd van 2.04.39.

AFP

Lev Gebresilas, Amos Kiprouta and Bashir Abdi

The competition between the men and women was not the same as the women. Zes man vormden na 35 kilometer een kopgroep. Daartoe behoorde ook de Ethiopische legende Kenenisa Bekele, die nog nooit won in London. Also, the now 40-year-old athlete in the slot phase has passed. Het hoge tempo dat zijn landgenoot Kiproto onderhield, was hem te veel.

Hij bleek niet de enige, because ook de anderen konden niet volgen. Leul Gebreselassie streed met de Belg Bashir Abdi om de tweede plaats en de Ethiopiër bleek over net iets meer ehtuh te te sludden. Abdi, last year’s winner in Rotterdam, also finished third at the Games in Tokyo and earlier this year at the WK in Eugene.

Source link

Previous articleLIVE | Lazio take on Spezia, the Dutch meet Atalanta in Amrabat | Buitenland football
Next articleNederland kriigt volgens FNV-voorzitter last van meer stakingn