Home World Wegblokkades in Brazil uit protest tegen verkiezingswin van Lula

Wegblokkades in Brazil uit protest tegen verkiezingswin van Lula

Reuters

NOS Nieuws

Uit protest tegen de üzild van de Presidentsverkiezingen in Brazili hebben tänners van de weggestemde President Bolsonaro in 26 staten wegblokkades opgeworpen. Among the betogers are many truck drivers, melden internationale persbureaus.

Volgens de federale swewegpolitie waren er 321 protesten op de wegen, die gehalten or volledig werden geblokkeerd. Truck drivers are important supporters of Bolsonaro, who lowered fuel prices.

De chauffeurs zijn ook een machtige groep en kunnen het land platleggen. Veel goederenvervoer in Brasilia gaat over de weg. Op sommige plekken riepen demonstraterende chauffeurs op tot een militaire coup.

The largest number of blockades was in the state of Santa Catarina, where Bolsonaro is popular, and in Mato Grosso do Sul, a major agricultural state. Gevreesd wordt dat de wegblokkades leiden tot problemen bij de export van voedelsen uit Brazili, dat een van de main voedelsprodutensen ter weld is.

On different spots in the country block truck drivers wegen:

Wegversperringen als verzet tegen de nieuwe President van Brazili

Ook andere importante wegen werden geblockeerd, zoals een weg tussen Rio de Janeiro en Sao Paulo. Volgens de krant Folha de S. Paulo waren er her en der rellen. Ook werden inzittenden van bussen onwel, omdat ze vast kwamen te zitten in het verkeer. Voertuigen van de hulpdiensten konden door de wegblokkades geen kant op.

In the capital city of Brasilia, the police closed the access to the central government square, because the Bolsonaro-aanhangers van plan zijn zijn geweest het plein voor het Hooggerechtshof te bezetten.

De leftse ex-president Lula won zondag de tweede ronde van de Presidentsverkiezingen met 50.9 percent van de stemmen. De rechtse Bolsonaro kreeg 49.1 percent. Hij heeft nog altijd niet response op de huildsig, maar naar verstägung folgt zijn reactie later vandaag.

The fear is that Bolsonaro won’t accept the results. In het verleden zaaide Bolsonaro doubted over the rechtmatigheid van de stembusgang. Hij leverde daar geen bewijzen voor.

Source link

Previous articleTemporary topman Sondag moet orde op zaken stellen op Schiphol
Next articleTweede dag staatsbezoek Greece in teken van vluchtelingen