Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Netherlands

Voor 380 kilo cocaïne met straatwaarde van 28,5 miljoen euro onderschept in haven van Vlissingen

Vlissingen

Zaterdagmiddag 30 september is ruim 380 kilo cocaïne, met een straatwaarde van 28,5 miljoen euro, onderschept in de haven van Vlissingen. ‘De medication zaten in tassen die waren vastgemaakt aan boeien en in een pallet in een loods’, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Tassen met coke vastgemaakt aan boeien

De vondst aan de boeien kwam aan het licht na een melding van Rijkswaterstaat. Zij zagen dat er in de Westerschelde tassen vastgemaakt zaten aan twee boeien. De boei werd vastgemaakt aan de boot en naar de haven gesleept. ‘De tassen werden geïnspecteerd door de douaniers, die zagen dat er medication in zat. In totaal zat er 360 kilo cocaïne in de tassen. Het gaat om een straatwaarde van 28,5 miljoen euro’, aldus het OM.

Pallets 

Op diezelfde middag controleerde een douanier een loods met pallets bananen. Er bleek daar ongeveer 20,5 kilo cocaïne te zijn verstopt in de flappen van dozen. Het HARC-team, een samenwerkingsverband tussen zeehavenpolitie, Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd. De vangsten werden gedaan dankzij nauwe samenwerking tussen Zeehavenpolitie, Douane en Rijkswaterstaat.

Related Articles

Back to top button