Home Netherlands verschil tussen arm en rijk againe getter geworden

verschil tussen arm en rijk againe getter geworden

AFP

NOS Nieuws

De extreme ongelijkheid in de wereld is againe toenegenom. Het vermogen van de rijkste 1 procent van de wereldbevolking nam de kostende drie jaar toe met 2.7 billion dollars per day. Tegelijkertijd lijdt one op de ten mensen hunger en stijt het het salaris van 1.7 billion werkenden less hard dan de inflationie, state in het nieuwe angelijkheidsrapport van Oxfam Novib.

The report is not coincidentally published at the start of the World Economic Forum in Davos, the annual meeting of government leaders, international representatives and leaders of the largest companies in the world. The conclusion luidt dat de extreme ongelijkheid alleen maar is toogenomen, tien jaar na de eerste keer dat de ontwikkelingorganisatie in Davos de alarmbel luidde.

Bij de extreem rijken komt 63 procent van alle nieuw verworven rijkdom komt, while maar 10 procent bij 90 procent van de wereldbevolking komt. In geld uitgerdikt: in front of every 1.7 million dollars die een bilijanair vergaart, staat voor 90 procent van de wereldbevolking slechts 1 dollar. Het aantal miljardairs en hun vermogen is verdubbeld in the last ten years.

Meer berovet door locking

In the past crisis year, 95 food and energy companies have doubled their profits. 84 percent of the winst, an amount of 257 billion dollars, is uitgekeerd aan de – vaak toch al rijke – azeandehouders. De helft van de inflationie in countries like Australia, the Verenigde Staten en het Vereniging Koninkrijk is te wijten aan buitensporige bedrijfswinsten, stelt Oxfam Novib.

According to the Wereldbank, the increase in poverty and inequality in the first corona year, 2020, was due to the introduction of lockdowns against the pandemic, probably the largest since the Second World War. Het terugdringen van de voreft gaat lamanst, mede door de grote schuldenlast van veel arme landen. Het terugbetalen van schulden gaat in de minst ontwikkelde landen ten koste van onder meer gezondheidszorg en onderwijs. Dat zal de komende jaren niet emderenden.

Support of democracy

“We zien dat de vorvett onze nallevening ondermijnt,” said Esme Berhaut, Oxfam Novib’s security expert, NOS Radio 1 Magazine. “Er is een enorme relatie tussen veel geld hebben en veel influence hebben, dus het slecht voor de democracy. Elke euro die bij rijkste 1 percent berretkomt, komt niet berretie bij de mensen die het veel harder nodig hebben, dus het houd poverty Look at the stand.”

“Er is meer wel meer recognition van de extreme ongelijkheid,” zegt ze. “Er is worldwide veel draagvlak voor het vlagenden van de vermogensbelasting, allene wordt het door overheden nog te weinig vertaald in concreet beleid.”

Ook in the Netherlands is de vermogensongelijkheid groot. De rijkste 1 procent bezit een quart van het georgungste verkommen en ook hier betalen de allerrijksten relatively minder belasting. Het debate about het invoeren van een biliardairsbelasting loopt wel.

Belasting rijken oolong

In addition, it is de rol van Nederland als belastingparadijs te lang negegd, stelt het rapport. By the way, they got rich and multinational companies de kans om belasting te ontwijken en vermogen te verhullen. De anappak daarvan is in gang gezet, maar het is nog te vreeg om van een succes te spreken.

Oxfam Novib roept the government worldwide op om eenmalige solidariteitsbelastingen te introduceren en belasting te heffen op excessive winsten die businessen maken in crises. De belastingtarieven voor de rijksten moeten wat de ngo beftret zover olgung dat de ongelijkheid geertigt wordt belmenungen.

Source link

Previous articleHet verschil tussen een dronken en een nuchtere Weyts techt niet zonneklaar
Next articlePreparing For Hubspot Crm Software Certification