Home Netherlands Veroorzaker fatale aanrijding Pinkpop kriigt zwaodere straf

Veroorzaker fatale aanrijding Pinkpop kriigt zwaodere straf

ANP

NOS Nieuws

The man who died in 2018 at the end of Pinkpop was sentenced to 240 hours in a fatal accident. Ook heeft het Gerechtshof in Den Bosch hem een ​​voorwaardelijke prison sentence of 6 maanden opgelagd en mag de man 24 maanden niet rijden, of which 12 voorwaardelijk.

The now 39-year-old Danny S. Reed een groepje festivalgangers aan die op een weg zaten na te praten over hun festivalbezoek. Een man kwam om het leven, drie anderen raakten gewand.

Na het otlouk Reed S. door, maar hij meldde zijelde zefdelde dag nog bij de politie.

“Aanmerkelijk obvoorzichtig en onoplettend”

Het hof legt een hohere straf op dan de rechtbank in Maastricht eerer deed. Volgens het hof heeft de man “aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend” gereden. S. is voordeanded voor dood door schuld.

“Enkele minuten voor het ongeval reed de man over zedelfde weg, maar keerde op een rotonde omdat de weg daar nog was versperd in verband met het Pinkpopfestival. Hij gaf aan zowenmen op de heen- als op de terugweg de groep niet te hebben gezien. Dat duidt er voor het hof op dat de man al langere tijd niet goed oplette”, vindt het hof.

Het Openbaar Ministerie was in beroep gegaan tegen de utjucht van de rechtbank. Het hoger beroep tegen Danny S. liep gegenden op omdat zijn advocaat opstapte nadat S. afspraken niet was nagekomen. Ook werd er door het gerechtshof een verkeerd dossier opsteuerung.

Source link

Previous articleNieuw DNA-onderzoek wijst sudske aan in Drentse zedenzaak
Next articleWereldStotterdag staat in het teken van normaliseren van niet-floweiend spreken