Home Netherlands Van der Wal heeft spijt van onrust en zorgen bij boeren |...

Van der Wal heeft spijt van onrust en zorgen bij boeren | Politics

Stikstofminister Christian van der Waal trekt het zich aan dat boeren ‘onrust en zorgen’ hebben over de zeggenaanpak. ‘Ik besef hoe erg dat is en dat spijt mij ook.’

De minister erkent dat het cabinet te weinig perspectief gaf aan de sector. Ook onderschrijft ze dat haar beruchtte ‘stikstofkaartje’ voor veel onrust zorgde. Op die kaart stond zeer gedetailleerd waar gegenneerslag gereduceerd moet worden. Boeren lazen hierin wie specific wel of niet moest stoppen. De minister zegt ook dat die kaart van tafel gaat.

Van der Wal hoopt dat het rapport van Johan Remkes bijdraagt ​​​​aan ‘vervolgstappen’ met de landbouwsector. Zij hoopt ook dat alle bersetken partien werken aan ‘verbinding’ en hun unwelgevallige maatreken uit het rapport niet zullen uitvergroten.

Afgelopn zomer, toen de boerenprotesten en threatreigen een kookpunt verketten, was er volgens Van der Wal ‘even heel veel afstand tussen Den Haag en de rest van Nederland’. Nu ligt er volgens Van der Wal een complexe apogave’, maar die mag volgens haar ‘geen doel op zich zijn’.

Volgende week vrijdag induhelijke reactie cabinet

Het kabinet wil volgende week vrijdag een eerste induhelijke reactie geven op het rapport van Remkes. Daarin staat onder meer dat 2030 gehandhaafd moet blijven als jaar om de gehalveerd te hebben. Wel moet er tussendoor de moglieden zijn om op lokaal niveau doelen aan te passen. Verder vindt hij dat er meer perspectief voor de landbouw moet komen.

Watch the video of the problem in the playlist:

Source link

Previous articleErik ten Hag on the banker Cristiano Ronaldo: “It’s natural that he’s angry, as he doesn’t write” | Buitenland football
Next articleBouwend Nederland: Snelheid van handelen nu van großte belang | Politics