Home Sports Vaarom motorcoureurs weer survive na een crash? Kangoeroeleer and airbags

Vaarom motorcoureurs weer survive na een crash? Kangoeroeleer and airbags

With an elleboog of soms zelfs de schouder aan de grond op hoge snelheid door de bochten. Ook bij de TT in Assen gaan we deze spectaculaire beelden dit weekend zien. Meestal gaat het goed, maar soms vliegt een motorcoureur uit de bocht. Door hebruik van de nieuwste motorpakken blijft de schade vaak beperkt.

The engine packs are full of allergy suns. Maar één ding is al decennia hetzelfde. The packs are made to read. “Leer blijft het allersterkste materialiaal”, motorkleding specialist Arne Filipum. Wel is het leer van koeien ingeruild for dat van kangoeroes. That is a light and flexible.

Glijden als je crasht

Leer beschermt goed tegen het “openscheuren” van de lijven van coureurs, zegt Philipoom. Het is belangrijk om te glijden als je crasht, dan voorkom je de meeste schade. Philipoom has a motorcycle package with a body of a car. “Het pak zelf, met protectoren, is de carrosserie. Met kreukelzones.”

Die protectoren kunnen eenvoudig vervangen worden, zegt NOS-commentator Hans van Luzenord. “Het zit vast met een soort klittenband, dus je kan na een training makkelijk weer nieuwe protectoren aanbrengen voor de race als je een bepaald deel hebt afgesleten.”

The motorcycle packs of the wheels that this weekend on the TT ride are not all of the best, they are just out of stock with an airbag. “He is technically in, the eye is on the motorcycle. At the moment it is an incomplete word, then the computer: it is the maximum possible change that the engine is used,” says Philipoom.

Als een coureur težej remt dan eigenlijk kan, klapt de airbag uit. “Your own airbag is slimmer and slimmer,” Philipum said. He turned the hetzelfde mechanism to the front of the bochten. “Als de motorrijders met elleboog, of soms zelfs shchouder de grond raken, berekent het systeem wat de maximale hoek is die de coureurs kunnen maken. Als die hoek te groot wordt, explodeert de airbag.”

The “hump”

Through the sensory sensor we have a pack of airbags. The airbag can be closed with a gas cartridge. Can you die in your car?

The gas cartridges make it possible to remove the airbags from the airbags in the bobble at the back of the airbag, as well as from the neck. Die bobbel wordt ook wel ‘hump’ genoemd en is beodeld om meer aerodynamisch te zijn. Maar er is tussen het schuim dus ook ruimte om gaspatronen te plaatsen.

Passed packs in the development of a steady veiliger motorsport. Хочаце naast de pakken zijn ook de helmen, laarzen en handschoenen konie beter geworden. “When you get your hands on a shoe, you can’t see if you want to catch the flu,” said Van Luzenord. The motorsport commentator will also be able to promote more sports.

The chains are very welcoming, but there is no motor self. .

Many developments

Ook de chain hebben veel stappen gemaakt. Assen was on the first chain specifically for the motorcycle. Daarvoor werd er op straat geracet. “The latest development is that we have to take the lights to the ground. As the lamps are red, you can race the style, ”says Van Loozenoord. Maar ook zijn er veilige hekken en lange grintbakken. Er is a hoop verbeterd.

Do you want to take care of yourself, miss what you want, do you have the ability to do so? Van Loozenoord denkt wel dat coureurs op sommige vlakken verder durven te gaan dan voorheen. Dat ze nu met een elleboog of knie de grond aanraken, dat heeft er wel mee te maken dat ze weten dat de gevolgen áls ze onderuit gaan, vaak niet zo groot zijn.

“By a straightened circle, with a stop of lantaarnpaal in de buurt, let it be with you hoofd,” Aldus Van Luzenord.

Dat ‘laag door de bochten gaan’, where was the Spanish-born Marc Márquez a master in is, zou vroeger niet mogelijk zijn geweest. Дверы betere zijgrip van de banden kan het nu. En as ze dan toch onderuit schuiven, zijn de gevolgen vaak minimal. Dat komt volgens Van Loozenoord by een combinie van veilige kleding en aandacht voor het op een goede manier vallen.

Van Loozenoord is joined by Mike Halewood. Die reed in de jaren zestig. Hij sneed de bochten voor die tijd ook scherp aan, maar deed dat nog lang niet zo scherp als bijvoorbeeld Márquez nu. However, when the time comes, they do not stand still, but if they do not, they are only a little tired, but they have a blonde teen.

Photo of teen Mike Halewood. Die nog niet zo’n moderne uitrusting had als de curreurs van nu:

Ook al is het veel veiliger dan vroeger, een ongeluk zit in een klein hoekje. “Yets wat altijd gevaarlijk blijft, is als een coureur geraakt wordt door een motor. Dat kan zijn eigen motor zijn als hij valt, maar ook die van een kolega die betrokken is bij een valpartij”.

The motorsport commentator hoopt vooral dat de de 105.000 toeschouwers die zondag bij de race in Assen aanwezig zijn, geen grote ongelukken te zien krijgen. Hooguit een op zijn airbags glijdende coureur.

Source link

Previous articleLandelijk voorzitter van Bij1 Jursica Mills stapt op vanwege “toxische partijcultuur” | Politics
Next articlePolicy: Undertaken transactions around vacancy parks