Home Netherlands Utrechtse gemeenten werkten met omstreden fraudescorekaart

Utrechtse gemeenten werkten met omstreden fraudescorekaart

Vier Utrechtse gemeenten stoppen alsnog met het gebruik van een omstreden fraudescorekaart bij het opsporen van bijstandsfraude. In addition to being a member of the public, there are journalists who are under the radio program. Argos Naar het gebruik van de meetmethode, die tot discriminatie en schending van de confidential leidt.

De gemeenten Nieuwegein, Houten, IJsselstein en Lopik gebruikten de kaart tot deze week om een ​​inschatting te maken of bijstandsaanvragers mahlarstva wilden plegen. Zo kregen bijvoorbeeld woonwagenbewoners, bouwvakkers en mensen die een schoonmaakbedrijf hadden gehad meer punten dan hoogopgeleiden die in ‘dure’ buurt woonden, of kunstenaars. The gevolg was dat ze stringer werden gecontroleerd.

Unwitting

The map was in 2003 beadacht toen fraudebestrijding hoog op de politieke agenda stand. The risk profile is calculated from the map, which was approved in 2007, and the rate of subsidies for the project. Bijna 160 gemeenten bleven hem tot twee jaar geleden gebruiken. Toen maakte de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) er een ain, nadat duidelijk was geworden dat het systeem onwettig was.

Maar Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein gingen ermee door. Get out of here Argos zeiden ze dat de kaart alleen als hulpmiddel werd gebruikt en dat ze erop vertrouwden dat het rekenmodel achter de kaart deugdelijk was. Nu ook zij weten dat de informatie achter de kaart verouderd is, stoppen zij ermee.

VNG summer Argos but it is a common place where the map of the steeds is used, but it is not very safe.

Toeslagenaffaire

Deze zaak heeft overeenkomsten met de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst. Ook daar werd omstreden software gebruikt om fraude op te sporen. Aanvragers met a new Dutch nationality had a great chance of handicraft care from their dossier. Authority Persoonsgegevens ordeelde eerder al dat daarmee sprake was out of discrimination.

Kamerlid Pieter Omtzigt was a Belarusian roller coaster with a light bracket van de toeslagenaffaire. “Ik wil hernieuwd onderzoek naar hoe vaak deze fraudescorekaart gebruikt is en waarom die niet tijdig stopgezet is bij iedereen als hij niet voldeed aan de wet”, zei hij in Argos. “And how long do you want to go out of business?”

Volgens Omtzigt kunnen mensen “buitengewoon veel last” van de beoordeling hebben gehad, zonder dat daar aanleiding voor was.

Source link

Previous articleVrouw loopt met vuurwapen op straat
Next articlePSV to join Xavi Simmons and new Derrick Lucasen Wetball