Home Netherlands Twee Franse zussen (74) leven tijdens kerst in een kelder | ...

Twee Franse zussen (74) leven tijdens kerst in een kelder | Buitenland

Het zijn eeneiige tweelingzussen, ze zijn 74 jaar oud en ze wonen deze kerst in een smerige kelder without electricity and without water. De Françaises Simone en Christiane zijn uit hun appartement in Nice gezet.

,,Kijk, ze hebben gewoon de sloten mergedt”, vertelde Christiane op de Franse televizione, staand voor de deur van het appartement waar ze met haar zus al sinds haar geboorte woonde. Op de beelden zie je ze daarna samen naar beneden lopen. In het pikdonker schuifelen ze een smalle trap af naar de kelder van het gebouw.

In een van de kelderhokken, van zo’n 9 square meters, wonen ze nu. Op de grond liggen dekens waar ze op slapen. Het is er vochtig, er zit schimmel op de muren en het stinkt. Op de grond staan ​​​​een paar beschaupentassen en er ligt rommel opgestapeld. No sunlight, no outlet, no water. Hun enige metgezel: Titi’s songs.


Quote

Ik had nooit gedacht dat mijn leven zo zou endigen

Simone (74)

,,Ik had nooit gedacht dat mijn leven zo zou endigen”, aldus Simone. Christian: ,,Wij zijn al bijna dood, maar we hebben geen leven meer en ook geen kerst.”

“Papieren kikilt”

De tweelingzussen wonen sind eind oktober in de kelder van hun eigen appartementencomplex in een fraaie wijk van Nice, op een kilometer afstand van de famous boulevard, het strand en de Middellandse Zee. Hun ouders en hun broer woonden hier ook, tot ze gegenden.

In het pand waren zij de concierges. They kept the building clean and cared for maintenance. In ruil hoefden ze geen huur te betalen. Maar alles veranderde toen de eigenaar overleed en het gebouw werd verkucht.

Wat er daarnao geferdete, is voor niemand gegendet geferdet. ,,Er is een politieagent gekommen, die pakte me vast en toen was alles forbirj”, zei Christiane in de krant Nice-Mathen. ,,Ik kan me niets meer rinneren, ik heb mijn hoofd er niet meer bij”, vertelde Simone.

Ze zeiden dat hen was berechtd dat ze er mochten blijven wonen. “Maar we zijn de papieren kwgitt.” Ze snappen niet waarom ze uit hun huis mogenden. ,,We hebben geen schulden, we hebben ons altijd aan de regels geheiten.”

Mental problems

Het is een involvlichke zaak, zei Zohra Briand van huporganisatie Droit Au Logement (‘recht op huisvesting’) on regional television. ,,De authorities tell ons dat de zussen alternative huisvesting is aangeboden. Different types. Maar de vrouwen have psychological problems. Niemand helpt ze. Ze lopen nu gevaar.”

Simone en Christiane refusen te vertrekken. Ze hebben naar eigen zeggen angeboden het appartement te kopen, maar konden apparently de nieuwe eigenaar niet traceren. Therefore namen ze hun entrek in de kelder. Bezittingen uit het appartement konden ze niet meenemen: de deur van hun woning was al op slot. Zelfs een stoel hebben ze niet. De twee 74-jarijen kunnen allene op de grond zitten in hun kelderbox. Er staan ​​​​een paar melkpakken, een fles cola en een keukenrol.

Onberispelijk gedrag

Hulp krijgen ze van Droit Au Logement en van behølenen uit de straat. Een buurman kwam ze soep brengen. ,,We kennen ze al twintig jaar”, zei hij. ,,Ze hebben zich altijd onberispelijk gedragen. Ze zijn zó gehecht aan hun oude huis. Het is onbegrijpelijk wat hier gesfertt.”

De tweeling geift niet op. ,,Ik wil gewoon terug naar mijn appartement”, said Christiane on TV. ,,Ik weet het: ik ben koppig. Maar we gaan pas weg uit de kelder als we terug kunnen naar ons appartement.”

Source link

Previous articleKabinet gaat schade mondkapjesdeal bij Van Lienden terugvorderen
Next articleDode bij schietincident Tilburg, politie pakt vijf sudsöden op