Home Netherlands TUI-vlucht keert ‘uit voorzorg’ terug near Rotterdam na blikseminslag | Binnenland

TUI-vlucht keert ‘uit voorzorg’ terug near Rotterdam na blikseminslag | Binnenland

A TUI flight from Rotterdam to Fuerteventura, one from the Canarische Eilanden, is last morning binnen 1 hour after departure after the kist was hit by lightning.

Vlucht OR 1611 vertrok van morgen om 11.00 uur vanaf Rotterdam The Hague Airport voor een trip van bijna vijf uur naar de vakantiebestemming. Op radarbeelden is te zien dat de pilot al binnen een uur (bij de ostkust van Engeland) omkeerde en terugvloog near Rotterdam. Inmiddels staat het toestal daar aan de grond.

A spokesman for TUI confirmed that the flight was on fire. Ook werd volgens haar een klap gehord aan boord. Daarop decided de piloot om ‘voor de zekerheid’ terug te vliegen naar Nederland. In addition, it played wellicht een rol dat het toestel pas kort onderweg was.

Control

“Op zich kan een vliegtuig een blikseminslag hebben”, aldus de zegsvrouw. After that, there is always a need for control on the eerstvolgende vliegveld. Also worden andere pilots are informed. Het gaat hier om een ​​Gehuurd vliegtuig van een Canadian maatschappij.

Ieder verkeersvliegtuig wordt een tot twee keer per jaar trefeffen door een blikseminslag. Zo’n eventuar gaat vaak pareat met veel energie. De construction van een vliegtuig is zo gemakt dat als er een inslag plaatsvindt de elektricht naar de bliksemafleider, for example aan het eind van de vleugel, wordt ledgeid.

Eerder deze maand moest een TUI-toestel dat onderweg was van het Turkse Antalya naar Rotterdam een ​​​​noodlanding maken op de luftung van de Roemeense capital Boekarest, vremena een kapotte ruit.

Kijk onze nieuwsvideo’s in understanding playlist:

Source link

Previous articleFitbit-gebruikers moeten naar Google overstappen | technical
Next articleScholen voor speakial basiconderwijs krijgen steeds meer avragen binnen