Home World ‘Tor’ pakte na zijn pensioen de wapens weer op om tegen de...

‘Tor’ pakte na zijn pensioen de wapens weer op om tegen de Russen te vechten

A joke, Russian-speaking Ukrainians in a zone of Charkov. Zo omshrijft hij zichzelf; “Tor”, the commandant of the 226th battalion of the territorial command of the second city of Ukraine.

Gepensioneerd millitair ‘Tor’ vecht sinds de eerste dag van de oorlog zonder ook maar een dag onderbreking. “Zolang de oorlog doorgaat hebben we geen verlof”, zegt hij in een loopgraaf in de tweede verdedigingslinie bij Charkov, waar hij ons mee naartoe heeft genomen. One kilometer twee, three verderop explode Russian artillery grates.

This is modern technology

«Ze gebruiken dezelfde tactiek en strategie als in 1943», legla Tor uit. First artillery shields on fortifications and return. En als alles kapot is of beschadigd, sturen ze infanterie. The Russians used to have modern orthography.

“Zek trekken Oekraïne binnen als vliegen naar de stront. Er is hier erg goede grond. Zij hebben problemen met hun landbouw. ​​Daarom willen ze onze grond.”

Hij hoopt vurig op een snelle overwinning. Niet alleen voor zijn land, zeker ook om persoonlijke redenen: “Ik wil mijn kleinkinderen zien. Ze wonen in he buitenland en ik kan het land niet uit. Dus we moeten winnen en dan kan ik ze zien.”

New recruits

10 percent of the people of their unit of “a couple of people” is in the immediate vicinity of the said act. In the same place he did not give a damn. “Hat gaat prima met de recruiting van nieuwe mensen. Er zijn talloze inwoners van Charkov die hun stad willen verdedigen.”

‘Tor’ brengt ons vervolgens naar Saltivka, een hoogbouwwijk aan de rand van Charkov. De buurt is zwaar getroffen door alles waar het Russische leger maar mee schieten kan; flying bombs, cluster munitions, artillery bars and cruise missiles.

Verschillende keren zucht hij diep om de tranen tegen te houden. “It’s nice to drink,” he said. . Ein eindje verderop wijst hij zelfs een bosje aan waar hij voor het eerst seks heeft gehad.

The hast totally vernietiging van zijn wijk vormt een belangrijke motivat voor zijn handelen als Militair. “What de wins?” used to make a decision of. “Je vernietigt je vijand en herovert grondgebied. Dat is én kant van de overwinning. De andere kant is de morele kant. Bijvoorbeeld als mijn kleinzoon van 5 zegt dat hij Oekraïner is.”

Commander Tor vecht met zijn 226ste bataljon tegen de Russen in de buurt van Charkov, de stad waar hij opgroeide. In David Ian Godfreud’s reports from loopgraven.

Source link

Previous articleDon’t get out of bed, get ready: by Garillas overhearst of chaos
Next articleMeilandjes verbazen zich over Televizier-rumoer | Stern