Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
World

Tientallen doden bij aanval op vluchtelingenkamp Myanmar

NOS Nieuws

Bij een aanval op een vluchtelingenkamp in het noorden van Myanmar zijn vannacht zo’n dertig mensen omgekomen, onder wie dertien kinderen, schrijven lokale media. Ook zouden er bijna zestig gewonden zijn. De cijfers zijn niet onafhankelijk geverifieerd.

Het vluchtelingenkamp ligt een paar kilometer van de stad Laiza, in de staat Kachin. De aanval vond volgens lokale media plaats rond middernacht. Hoe het kamp precies werd aangevallen, is onduidelijk. Lokale media hebben het over drones of artillerie.

Volgens de eerder verdreven Myanmarese regering in ballingschap is het leger verantwoordelijk voor de aanval. Dit kwam in februari 2021 aan de macht by way of een coup. Het vluchtelingenkamp wordt gerund door het Kachin Independence Military (KIA), dat al jaren in battle is met het Myanmarese leger.

Maar een woordvoerder van het leger ontkent verantwoordelijkheid voor de aanval. Volgens generaal Zaw Min Tun was er mogelijk eigen munitie van het KIA in het spel.

De militaire regering heeft afgelopen jaar verschillende luchtaanvallen uitgevoerd in de strijd tegen de gewapende, prodemocratische Folks’s Defence Forces, maar ook tegen etnische minderheidsgroepen zoals de Kachin. Etnische rebellengroepen uit dit gebied vechten al tientallen jaren voor autonomie.

In deze video zie je hoe en waarom het Myanmarese leger luchtaanvallen uitvoert:

Dood van boven: hoe Myanmar vanuit de lucht zijn burgers aanvalt

Related Articles

Back to top button