Home Education “This Schningmonnikoog bij Groningen zou horen is geen vreemde gedachte”

“This Schningmonnikoog bij Groningen zou horen is geen vreemde gedachte”

Het naar de grijze of schiere monnikspijen van de cisterciƫnzer monniken van Klaarkamp bij Rinsumageest genoemde eiland heette aanvankelijk Wierumeroog, ofwel eiland tegenover het Friese dijkdorp Wierum gelegen. Admittedly, the heat is in good condition for the Groninger Coast.

Staten van Friesland

Toch is de gedachte dat Schier bij Groningen zou horen niet zo’n gekke. De Staten van Friesland verkochten het eiland uit geldgebrek in 1640 en de reeks daaropvolgende particuliere eigenaren eindigde met de Duitse graaf van Bernstorff. Die moest het eiland na de Tweede Wereldoorlog als vijandelijk bezit bij de Dienst Domeinen inleveren.

Advisor for springboat

Eerder, in August 1915, stelde een inzender in het Newsblad van he Noorden voor om Schier maar aan Groningen over te dragen. One and a half of the new bands with a city in the province, a little tired of kennelijke onwil van de Friese staten aan a broodnodige aanlegsteiger voor de veerboot mee te betalen, waar de graaf en het Rijwelk daart.

In November 1945, Mayor van Groningen became Prime Minister and Minister of Finance in order for him to be in Groningen to meet with Schermonnik, an engineering and recreational center for starting work in Groningen. Dat was zelfs voor Groningen – dat eeuwenlang als een stadstaat, zowel als overheid en particulier grondeigenaar de lakens uitdeelde in zijn veenkoloniĆ«n – een stap te ver. Schiermonnikoog was en bleef Fries.

Doors: Nationale Onderwijsgids

Source link

Previous articleProblems with the electric Ford Mustang: ‘Gevolgen voor Nederlandse eigenaren onduidelijk’ | Automatic
Next articleRaymond van Barneveld competed in the legendary WK | final Darts