Home Sports Thaddeus Pogakar wins from crash Primoz Roglic, Tako van der Hoorn after...

Thaddeus Pogakar wins from crash Primoz Roglic, Tako van der Hoorn after crash | Tour de France

Simon Clarke won a stage in the Tour de France. De Australierer was na een rit over elf kasseienstroken net iets niller dan medevluchter Taco van der Hoorn.

Tadej Pogacar profiteerde in de strijd om de eindzege van een dramatische dag van Jumbo-Visma: Jonas Vingegaard kende materialaalpech, terwijl Primoz Roglic onderuit ging en ruim twee minuten verloor op zijn grote competitor.

Wout van Aert ging in de rit over 157 km van Lille naar Wallers-Arenberg ook tegen de grond, maar behield nipt de gele trui. Belgian team Jumbo-Visma finished in the group with Wingegard, second was Pogacar (UAE Emirates team) and more than a minute behind van Clarke (Israel-Premier Tech)en second place Van der Hoorn (Intermarché-Wanty-Gobert).

Primozh Roglich on the shaft. © ANP / EPA

Van der Hoorn koos samen met up with Edvald Boasson Hagen and Bergköning Magnus Kort in time for the avanval. The 28-year-old Dutch woman spoke even later: Nilsson Powless, Alexis Gougaard and Clarke. Op de kasseien bleven ze lang samen. Pas in de slotfase ging het te hard voor eerst Gougeard en sesseden Cort.

De favorieten wisten het gat naar de vreege vluchters niet meer te dichten, so vier renners, onder wie Van der Hoorn, gingen strijgen om de etappezege. Powless, die ook nog de gele trui in gedachte had, gereyde de rest te verrassen, maar het was Boasson Hagen, die andere gegadigde voor het geel, die Van der Hoorn en Clarke terugbracht. Van der Horne ging zelf de sprint aan, Maar Clarke wist met een ultieme to jump zijn wiel net iets eerter over de streep te drukken.


Chaos Jambo-Wism

Geletruidager Van Aert ging al voor de eerste kasseienstrook tegen de grond. Daar bleed het niet bij voor Jumbo-Visma. At the 36-kilometer finish, in the final, Krieg Wingegard materially. Niet veel later verdween ook Roglic uit de groep met favoriteren: de Sloveen ging tegen de grond en kon na wat herstelwerkzeuge weer verder. Zijn achterstand op de groep met Pogacar was echter al snel een minute.

Pogacar besefte dat de competition van Jumbo-Visma ontbrak en nam het initiative. De tweevoudig Tourwinnaar zette zich op de kasseien op kop en Reed even later samen met Jasper Stuyven weg uit het sterk uitgetedunde peloton. Het duo kwam nog even tot op een halve minute van Van der Hoorn en co, maar verloor daarna weer tijd.

Wout van Aert in de gele trui, met in zijn wiel ploeggenoot Jonas Vingegaard.
Wout van Aert in de gele trui, met in zijn wiel ploeggenoot Jonas Vingegaard. © AFP

In de slotkilometers, the Jumbo-Visma train came to Vingegaard, with Van Aert and Christophe Laporte in front, still very close to Pogacar and Stuyven. Het verschil aan de finish was slechts dertien seconden. For Roglic, the damage was much greater: the Sloveen moest 2’08 prijsgeven op Pogacar.

In het algemeen klassement blijt Van Aert dus leider. Zijn naaste belager Powless volgt op dertien seconden. Pogacar staat vierde, op negentien tellen van de Belgische geletruidager. Vingegaard (op 21 seconden van Pogacar) and Roglic (op 2’17) zullen tijd moeten zich goed te maken.

Donderdag volgt een rit die deels voert over Belgisch grondgebied. Van startplaats Binchy gaat het naar Longwy waar na 219.9 km de finishstreep is trökken. It is the longest stage of this Ronde van Frankrijk.


Taco van der Hoorn (l) wordt nipt versoalden door Simon Clarke.
Taco van der Hoorn (l) wordt nipt versoalden door Simon Clarke. © ANP / EPA

Taco van der Horn (right) greets Simon Clarke.
Taco van der Horn (right) greets Simon Clarke. © BELGA

Wil je de etappe nog eens herbeleven? Learn about the following in a live blog:


See all classes here:


See here het rittenschema:


Bekijk hier al onze video’s about wielrennen.View here the list of participants:


Source link

Previous articleBKR fears te hoge hypotheeklasten en paymentesachterstand
Next articleHelft politiek ambtsdragers heeft te maken met agressie of geweld