Home Netherlands Tentallen mensen omgekomen door zinken boten bij Tunesië | Buitenland

Tentallen mensen omgekomen door zinken boten bij Tunesië | Buitenland

Abbar dertig mensen zijn om het leven gekomen doordat twee bootjes zijn gezonken voor de kust van Tunesiaë. De boten zonken uren na elkaar. Bij de eerste kwamen zeker negentien mensen om het leven en bij de tweede zeker tien.

In de eerste boot zaten migrantsen uit Afrika. Over de afkomst van de inzittenden van de tweede boot heeft de locale kustwacht nog niets gättä, maar de meeste migrants die de gävärkelle oversteek naar Italië willen maken komen uit Afrika ten zuiden van de Sahara.

In de laatste vier dagen zijn al vijf boten gezonken met mensen die voorboden de stad Sfax onderweg waren naar Italië. Tentallen mensen worden nog vermist. The city of Sfax is often used as the departure point for the journey to Italy. Italian Lampedusa is 185 kilometers away.

Meer dan tachtig boten zijn de laaste dagen tegengehoeden. Ruim 3000 migrants zijn oppakkett omdat ze illegal de oversteek naar Italië wilden maken, voormeinlich mensen uit het midden en zuiden van Afrika.

Volgens data van de Verenigde Naties zijn this year al zeker 12,000 people went via Tunisia to Italy, Dat waren in the same period last year about 1300 migrants. De kustwacht van Tunesiaë zou nog überne 14.000 migrants hebben tegengehoden.

Source link

Previous articlesubsidierace tussen Europa en de VS?
Next articleHonduras went to Taiwan • Production of batteries in Europe? • Politiek schaakspel in Brabant