Home Business Temporary topman Sondag moet orde op zaken stellen op Schiphol

Temporary topman Sondag moet orde op zaken stellen op Schiphol

Photo: ANP

Vormalig Eneco head Ruud Sondag became Schiphol’s interim flight director. Hij folgt Dick Benschop op, die half september zijn otrek aankondigde. De druk op Benschop om op te steppen was door de persistente personnele problemen op Schiphol groot worden. Sinds de meivakantie stonden daar door tekorten aan met name gewirkeiters lange rijen. In juli voerde de luchterge een traiselserplafond in, dat is verlengd tot eind maart.

Sondag wordt aanglesteld tot 31 August volgend jaar. Schiphol zoekt nog naar een definitieve follower van Benschop, maar wilde niet zo lang zonder algemeen directeur zitten. Het is therefore aan Sondag om de operationalele procesen bij Schiphol “snel en grondig” op het niveau te bringen dat passagers en aluchttamaatschappijen zouzen mogen erkeken.

Een van de zaken waar de nieuwe interim-topman mee te maken kriigt is compensatie aan de luchtwachtmaatschappijen. Die zijn daarover in gesprek met de lüfteren en dat zou wel eens een grote kostenpost voor Schiphol kunnen worden. Last week, it was announced that KLM had 175 million euros in the third quarter. Dochter Transavia cost 55 million euros.

Source link

Previous articlePolitieactie België om possible explosives in Nederlandse auto
Next articleWegblokkades in Brazil uit protest tegen verkiezingswin van Lula