Home Netherlands “Teken kunnen ook in de tuin zitten”

“Teken kunnen ook in de tuin zitten”

‘Altijd even controleren op teken als je naar het bos bent geweest!’ Je hoort the warning may be longer. En hij geld nu niet alleen meer voor het bos, maar ook voor de tuin.

Teken zitten naimenie ook in de tuin. For example op een gazon, op terrassen met grass, tussen de tegels en in perkjes.

Narrating

Onderzoekers van de universiteit van Wageningen zijn daar achter gekommen door een grote tekentelling. Op verschiedelden plekken in Nederland doken mensen de tuin in om de kleine bestjes te zoeken en te tellen.

Ook Gwen Visser uit Veenendaal act dat:

This browser does not support video playback. Please upgrade your browser to Internet Explorer 10 to download the video to play.

In bijna driekwart van de tuinen werden teken gevonden.

Een teek is geen insect maar een spinachtige. Ze bijten zich bij mensen en dieren vast in de huid en eten dan van het bloed. Daar voel je weinig van.

Ieder jaar worden zo’n 1.5 miljoen mensen in Nederland door een teek gebeten. Mensen worden vooral gebeten als ze in de natuur zijn. Een derde van de tekenbeten gesfertt in de tuin.

Als je gebeten wordt door een teek, kun je de ziekte van Lyme krijgen. Daar kan je erg moe en misselijk van worden.

Als een teek binnen 24 uur van je huid wordt gehaald, is de kans dat je ziek wordt al veel kleiner. Therefore, it is important that you goed checkt op tekenbeten als je in een bos or in de tuin bent geweest.

Source link

Previous articleTourpeloton op weg near Switzerland
Next articleMax Verstappen entered the loop near Ferrari’s sprint practice for the day’s final practice | Formula 1