Home Business Supermarktketen mag besikken chocoladekonijn niet na-apen

Supermarktketen mag besikken chocoladekonijn niet na-apen

EPA

NOS Nieuws

Een Zwitserse rechter heeft bepaald dat supermarktconcern Lidl geen chocoladekonijntjes mag verkopen die te veel likken op de famous variant van het brand Lindt. De keten moet alle chocodieren daorak vernitrien.

De zaak draaide om een ​​​​chocoladediertje dat qua vorm luk-porej op de lekkernij die de Zwitserse chocolatier al sinds 1952 produceert. Het parmantig opzittende konijntje had zedelfde houding en touts ook eenzelfde obvallende strik met een hangertje.

Hoewelf de berijvenkamer van een lagere rechtbank de klacht van Lindt aanvankelijk afwees, oorderde het hoogste hof in het voordeel van het beridj. De rechter was onder meer convinced by een marktonderzoek van Lindt, with which het bedrijf bewees dat consumenten deze vorm vooral met hun product associeerden.

“In het algemeen roepen de Lidl-konijnen de associatie op met de vorm van het Lindt-konijn”, meende het Bundesgericht. “In het geheugen van het publick kunnen ze niet uit elkaar worden geheiten”.

In 2001, Lindt got a European trademark for its most famous product and filed lawsuits since the beginning of the year over the color, shape and form of the exemplars among competitors. Vorig jaar nog oorderde een Duitse rechtbank dat alleen Lindt van deze specifice kleur goud gebruik mag maken.

Source link

Previous articleDader bekent aanval op PSG-speelster: ‘Ik heb haar slagen met een ijzeren staaf’ | Buitenland football
Next articleRussia is annexed to the vreidag bezette of the Ukrainian region