Home Netherlands Studenten en scholieren ongerust over opleiding door schameler ov

Studenten en scholieren ongerust over opleiding door schameler ov

Photo: ANP

Organisaties van studenten en scholieren maken zich grote zorgen over het pubbar vervoer, met name over het uitkleden van dienstregelingen wegens bleak aan personeel. Veel jongeren zouwen niet weten hoe ze zonder bus of train op hun onderwijsinstelling zouwen moeten komen. The Landelijke Studentenvakbond (LSVb), the Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB MBO) and the Landelijk AKtiecomité Scholieren (LAKS) have therefore started a petition in which they call the cabinet on Prinsjesdag with a redding plan to come for the ov.

“Iedereen in Nederland moet naar school of college kunnen komen zonder zich zorgen te maken of er wel genoeg bussen of treinen rijden”, benadrukt voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) Joram van Velzen. “Als de overheid niet voor een écht vangnet zorgt, treigt er een kaalslag in het ov. Voor jongeren die vaak geen auto hebben en pröglichkeit zijn van het ov, bedekent dit dat onderwijs een stuk minder berbeikkein wordt”, staat er in de petition.

De initiativnemers zijn ook bezorgd over het stijgen van de prijzen van het ov. Studenten hebben dan wel een ov-kaart, maar middelbare scholieren niet.

Source link

Previous articleOmanyala mist WK atletiek door deregendung anvaarg visum | Sport
Next articleVoortvluchtige ex-burgemeester Chili oppakket in Nederland na beruchte fraudezaak | Buitenland