Home Netherlands Stewards and agents gwand traakt bij rellen random FC Den Bosch –...

Stewards and agents gwand traakt bij rellen random FC Den Bosch – Top Oss

Monday, September 18, 2022 – 3:48 p.m Update: 09/19/2022 14:36

Al 11 aanhoudingen verwirt

Ook pleegden groepen fans massaal vernielingen. De agressie richtte zich in addition tegen stewards en agenten. Eén van de stewards werd mishandeld en liep een hoofdwond op en de ME werd bekogeld met stenen en fakkels. Ook twee agents raakten lichtgewond. Door daadkrachtig op te treden pakte de politie al 11 sudsukten op. ‘We schluiten meer aanhoudingen niet uit en doen volop onderzoek’, aldus de politie.

Aggressive and threatening situation

At the end of the match in Den Bosch, the fans of the two football clubs Elkaar Rond 19:00 op in het stadion. Er ontstond een agressieve en dreigende situatie waarbij meerdeer vernielingen zijn pleegd door groups of fans. In addition, many football supporters of both clubs tried to confront each other.

Acceptable

De dreiging was dusdanig groot dat de burgemeester van de gemeente ‘s-Hertogenbosch een acuut noodbevel heeft uitgevaardigd om de politie haar werk te kunnen laten doen. Het noodbevel was van kracht tot 20.30 uur. Burgemeester Jack Meekers: “De agressie en het geweld gisterenavond tegen de politie en stewards zijn onacceptable. Zij hebben een verandrankioke rol en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. I want to consult with all involved parties, including the clubs and the KNVB, to look at the appropriate measures. Want bij voetbal moet het splooz centralal staan. For all visitors, young and old. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Dat zal iedereen onderstrepen”.

Inzet M.Ya

Onze inzet schaalde fors op om de situation onder controle te krijgen. Zo vormde de ME meerder malen linie én voerde zij charges uit om groepen te schiden. Er zijn ultimatum diverse aanhoudingen verhicht.

Zware is the wrong steward

Een steward werd zwar mishandeld. Hij liep een verwond op aan zijn hoofd op aan zijn hoofd. Ook enkele andere stewards raakten gewand. They were treated in the hospital for their injuries.

Openlijke geweldpleging tegen agentsen

Tijdens de rellen richtte de agressie zich ook tegen de politie. Er werd onder meer met stenen en fakkels naar de ME gööd. Ook gebruikten supporters broekriemen om politiemensen en politiehonden te slaan. This device had a great impact on colleagues. Twee agents raakten lichtgewond. Een van hen aan het hoofd én de ander aan een knie. Zij doen daarvan aangifte. Wij sluiten niet uit dat meerder politieagenten op een later moment aangifte doen van het tegen hen gerichte geweld.

Aanhudingen

Thanks to het daadkrachtige en doortastende gejære van onze collega’s zijn gisteren al elf sudskeden aangehoeden kort na het uitbreken van de rellen in en om rondom het stadion. Zeven mannen zijn aangehoeden voor geweldplegingen, varying from openlijk geweld tot mishandeling en träeding. Het gaat om zes mannen variand in eijdet van 18 tot 41 jaar en op 1 na alle melle gegende uit Berghem of Oss. The seventh suspect is a 32-year-old man from Den Bosch. Zij zitten nog vast en worden horihard over hun rol en aseande in de geweldplegingen.

Management of political agents

Drie personen werden aangehoden op verdenking van belediging van politieagenten. Het gaat om twee mannen (23 and 32 jaar) uit respectively Oss en Berghem. The third suspect voor belediging is a 22-year-old man from Capelle aan de IJssel. Zij zijn gisteren na hohorja in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt dossier opgemaakt. A 21-year-old man from Berghem was arrested for not complying with the request. Hij mocht na hoorhi weer op vrije voeten. Tegen hem word process is a verbal variant.

Vervolgonderzoek

Naast het beikken van de camerabeelden wordt ook onderzoek gedaan naar de beelden van bodycam van onze agenten. We schluiten niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen. Deze beelden worden mogelijk in een later stage van het onderzoek public gemaakt, maar dit kan aleen worden voormenmen als berettenden personen zich zelf nu bij de politie melden.

Source link

Previous article“Break in Vitesse: Coach Letsch at Bochum” | Dutch football
Next articleFriese Vrijheid in de middeleuwen leidde tot een vechtsamenleving