Home Netherlands spoor veiliger, maar aantal spoorlopers verdubbeld

spoor veiliger, maar aantal spoorlopers verdubbeld

Een onbewaakte transition die wordt geslauten

NOS Nieuws

Het is een stuk veiliger rond het spoor dan een aantal jaren geleden, maar het aantal spoorlopers is vorig jaar wel meer dan verdubbeld. ProRail zekt in De Telegraaf dat er in 2022 95 keer bijna een aanrijding was met een trein, besikken met 43 incidenten een jaar aeer.

Spoorlopen komt volgens een vooral vooral voor in de zomer, in de buurt van campings en vakantieparken. In addition, zijn er kinderen die te dicht bij de rails spelen of personen die moedwillig het gevaar opzoeken. De boete voor dergelijk gedrag kan oplopen tot 140 euros.

ProRail wil een einde maken aan de stijgende trend. “Naast de schrik voor ons personeel heeft het ook influence op de treinenloop, because ieder incident verracht gewertigung.”

Flitscamera’s

Het spoorbedrijf is verder juist tevreden over de veiligheid op het spoor. Between 2000 and 2010, an average of 25 deaths were reported, last year there were only two, the lowest number in years. Dat komt vooral doordat er veel onbewaakte spoorwegovergangen zijn vervagen door tunnels onder het spoor.

ProRail plaast ook flitscamera’s bij overwegen om te voorkommen dat weggebruikers nog oversteken als er een trein aan komt. Automobilisten kunnen een boete van 250 euro krijgen als ze worden betrapt.

Source link

Previous articleVS klaagt Russische spion aan die Strafhof in Den Haag wilde infiltrateren
Next articleBillionaire Wolfgang Porsche (79) gaat scheiden omdat zijn vrouw dementia heeft | Car