Home Lifestyle Signalen van verborgen mobiliteitsarmoede onder 75-plussers in Nederland

Signalen van verborgen mobiliteitsarmoede onder 75-plussers in Nederland

Photo: Het Nationaal Ouderenfonds

Met de auto naar een verjaardag, met de train een dagje erop uit. Met passend vervoor van A naar B kunnen, biedt mensen vrijheid. Maar die mobiliteit is niet voor iederene in Nederland vanzelfsprekend.

Hoewell voor een grote groep 55-plussers mobiliteit geen enkel problem lijkt te zijn, de overgrote majority is het bezit van een car, lijkt er een hidden kantelpunt waarneembaar bij de omduren vanaf 75 jaar. Voor deze groep olderen wordt verplaatsen moeilijker or minder vanzelfsprekend. Een op de tien kan zich zelf (héél) moeilijk verplaatsen, attrein uit nieuw onderzoek van het Nationaal Ouderenfonds verhäit door I&O Research.

Toenemende präglichheid

Abbar een op de drie 75-plussers heeft de laaste vijf jaar te maken gehad met een afname in mobiliteit. Dat dit grote gevolgen kan hebben, daar zijn bijna alle senioren het over eens. Negen op de tien 55-plussers in Nederland vindt het (heel) belangrijk om zich vrij te kunnen bewegen om feelsens van eenzaamheid te voorkommen. Zij houden hierdoor regie over hun eigen leven, blijven meedoen aan de maatschappij en kunnen hun sociale contacten onderten.

Iemeden die niet meer zelfstandig kan reizen verliest vrijheid en regie over het leven en wordt geconfronteerd met een een sichten präglichkeitheid. About 151,000 75-plussers kunnen zich (heel) moeilijk verplaatsen in the Netherlands. Naar vespaar zal dit aantal de komende jaren alleen maar stijgen door de sterk vergemen vergrijzing. Het Ouderenfonds wil drempels in mobiliteit wegnemen, zuttät senioren ook verfällen op pad gaan. Zo wordt voormenen dat zij steeds meer isozarlo raken en feelingsen van eenzaamheid toenemen.

Vandaag op vrijdag October 7, Nationale Ouderendag, publiceert het Ouderenfonds daorak nieuw onderzoek naar de stand van zaken rondom mobiliteit en eenzaamheid onder omderen en signalen van potentiale mobiliteitsarmoede onder 75-plussers.

Source link

Previous articleP!nk was the first headliner for Pinkpop | Show
Next articleAnne Buijs speelt op WK volleyball tegen haar Braziliaanse verloofde: ‘Zij moet mij proberen af ​​te blocken’ | Other sports games