Home Netherlands Schrijver Kinderboekenweekgedicht trekt zich terug na doodsbedreigingen

Schrijver Kinderboekenweekgedicht trekt zich terug na doodsbedreigingen

CPNB / Els Zwirink

NOS Nieuws

De schrijver van het gedicht voor de Kinderboekenweek 2023, Pim Lammers, trekt zich terug omdat hij doodsbedreigingen heeft bereigt. Lammers heeft dat laten weten aan de CPNB, de organizanderde stichting.

Lammers wordt aangevallen op het feit dat hij in verhalen voor vährungen teksten schrijft die “soms schokken en schuren”, aldus de CPNB. De stichting verwijst naar de commotie die deze week ontstond over een verhaal in een literair tijdschrift voor voorwadenien dat Lammers in 2015 schreef, over een jongen en zijn trainer.

On social media werden de gegenenden dagen fragmentsen deeled uit het verhaal, dat is based on the youth experience of one well-known van Lammers. Different organizations en bende Nederlanders klaagden erover, as well as de christelijke organization Gezin in Gevaar, en Tweede Kamerlid Wybren van Haga. Lammers kreeg onder meer het verwijt een pedofileactivist te zijn.

“Appropriate onwaar”

“Een gedicht schrijven is mij geen doodsbedreigingen waard. De aantijgingen zijn pertinent onwaar en ik heb dan ook aangifte gedanan”, laat Lammers aan de CPNB weten.

“De enorme autreitet träiningen en de agressiveiteit ervan richtig mij en mijn dearbaren hebben mij doen besluiten om mij terug te trekken.”

“Unacceptable pressure”

De CPNB maakte medio voorge maand bekend Pim Lammers te hebben uitgekozen voor het speciale gedicht dat ter ere van de Kinderboekenweek in oktober uitudint. “Zijn kinderboeken gaan over een zeer actueel thema: als kind jezef kunnen zijn.” Lammers is een bekroond kinderboekenschrijver.

Vandaag zegt de CPNB in ​​a statement nog steeds achter die keuse te staan. De stichting is veronwaardigd over the threats and het attacken van een auteur. “De literaire vrijheid staat hier onder extreme en voor de CPNB onacceptable druk.”

Source link

Previous articleFractievoorzitter Heerma op partijcongres CDA: politiek heeft te lang weggekeken | Politics
Next article‘Historische dag’ for samensmeltende PvdA en GroenLinks, alle pijlen op VVD