Home Business Schepen kunnen nog uitwijken naar Rotterdam om havenstakingen VK

Schepen kunnen nog uitwijken naar Rotterdam om havenstakingen VK

Photo: ANP

Schepen die niet kunnen losten in de Britse havens in Felixstowe en Liverpool vremena stakingn, kunnen vooralsnog uitwijken naar de haven van Rotterdam. In de Britse hass wordt vanaf dinsdag een week gestaakt voor een beter loonbod. Volgens FNV manager Niek Stam is er nog geen zouerk gogemen om besmette schepen te weigeren.

De havenwerkers in de Rotterdamse haven toonden zich eeter solidair met hun Britse collega’s in Felixstowe. In augustus vond in die heven ook al een staking plaats. Also now, the FNV is prepared to ask the schepen te weigeren, “maar daarover hebben we nog geen versoek gehad”, zegt Stam. Dat geld volgens hem ook voor schepen uit de haven van Liverpool.

Het is volgens Stam gebrukelijk in de havenwereld om bij stakingn van collega’s niet mee te werken aan praktikgen van rederijen die tryveren de unioniksakties te omzeilen. Welke schepen precisely besmet zijn, wordt doorgegeven door de British union.

Source link

Previous articleHarry Maguire has written criticism for four times in the Netherlands: “You don’t know Hovel, don’t you at Southgate?” | Buitenland football
Next articleMr. Probz daagt platenmaatschappij Sony voor de rechter | Show