Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Education

Ruimere afnameperiode doorstroomtoets in de moist vastgelegd

Onderwijsminister Mariëlle Paul gaat de afnameperiode van de doorstroomtoets in groep acht voor de moist op zo’n manier aanpassen, dat deze niet meer hoeft te botsen met belangrijke culturele tradities. Dat geeft Paul aan als antwoord op Kamervragen. Dat meldt VOS/Abb. 

Onlangs werd al bekendgemaakt dat basisscholen dit schooljaar vanwege carnaval niet twee, maar drie weken de tijd krijgen om de digitale doorstroomtoets af te nemen. Scholen in het zuiden van het land kwamen met allerlei bezwaren tegen de afnameperiode van 5 t/m 16 februari. In het weekend van 10 februari begint namelijk carnaval. Veel scholen in het zuiden van Nederland organiseren in de week ervoor al allerlei activiteiten.

Digitale doorstroomtoets 

Alleen voor de digitale doorstroomtoets geldt dit schooljaar een langere afnameperiode. De afname van de papieren doorstroomtoets blijft gewoon staan op 6 en 7 februari.

Suikerfeest 

Paul geeft in haar antwoord aan de Tweede Kamer aan dat er een wetswijziging komt waarin de verruimde afnameperiode ook voor de komende jaren wordt vastgelegd. Dat geldt voor zowel de digitale als de papieren doorstroomtoets. Volgens Paul ontstaat er op die manier ook meer ruimte voor andere belangrijke culturele tradities. Dan gaat het niet alleen om carnaval, maar ook om het islamitische Suikerfeest. Het Suikerfeest valt namelijk in 2028 en in 2029 midden in de afnameperiode van de doorstroomtoets.

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk 

Related Articles

Back to top button