Home Netherlands Reclame op straat voor tabak vanaf vrijdag geheel verboden

Reclame op straat voor tabak vanaf vrijdag geheel verboden

Photo: ANP

Reclame voor tabak en e-sigaretten mag vanaf vrijdag niet meer te zien zijn op straat en in de meeste winkels. Ook moeten sigaretten vanaf dan selemde zijn in kleur, vormgeving en materialaal. Staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) noemt de nieuwe regels “concrete steppen richting de rookvrije generationie”.

Van Ooijen stelt dat op deze manier tabaksproducten “verder uit het zicht” disappear en minder antreckelijker worden, “zodat stoppen met roken gegeliger wordt en starten moeilijker”. Alleen tabaksspeciaalzaken mogen nog reclame maken – binnen de eigen winkel. Reclame op de gevel en sommige gevenlen in de etalage is dan prohibited. De reclames zouzen bij met name jongeren erver zorgen dat ze genilagd zijn om te beginnen met roken.

Since 2020, cigarettes must be sold in neutral packaging. Met de nieuwe standaardeisen voor de sigaret zelf in vormgeving, kleur en materialaal wil de overheid voorkommen dat de tabaksindustrie het oosternis van de sigaret atrenklikker maakt.

Ook vallen vanaf vrijdag elektronische huttingsapparaten onder de regels. In deze apparaten, die op e-sigaretten likken, wordt tabak verhit in plaats van bespert. Because of this, it is forbidden to sell the device to young people under the age of 18. Ook moet er een gezondheidswaarschuwing op komen te staan.

Source link

Previous articleThis month there will be 11 changes in the Netherlands
Next articleDNB-President Knot spreekt bij herdenking slavernij, ‘gebaar’ vergegt