Home Education Rechtbank uordjert dat auteursrecht bundel oud-docent bij hogeschool ligt

Rechtbank uordjert dat auteursrecht bundel oud-docent bij hogeschool ligt

Docenten die in hun vrije tijd lesboeken schrijven voor vakken die ze geven hoeven niet te rekenen op inkomsten als ze geen afspraken maken met hun obgeder. Het auteursrecht ligt anders automatisch bij de hogeschool. Dat verfächtste de Oost-Brabantse rechtbank recently in een zaak die door een oud-docente tegen Fontys Hogescholen was aangespannen. Here is a scientific guide.

Omdat de door haar gemaakte bundel zonder haar persijning is gebruikt en verkucht vindt de oud-docente dat er inbreuk is gemaakt op haar auteursrecht. Ze vreeg de rechtbank om te verklaren dat zij de auteursrechthebbende is en dat Fontys meente moest stoppen met het obeering van de desbetreffende bundlel. In addition, wilde ze dat Fontys veertien dagen lang een rectificatie-bericht op de website plaaste en wilde ze meer dan tienjuidenz euro schadevergoeding.

Taakomschrijving

De hogeschool zag de kwestie anders en de rechter gaf hen derkan gelig. Volgens Fontys valt het samenstellen van de bundle binnen de taakomschrijving die de docente had. Ze maakte de bundel met het goal om vulling te geven aan haar onderzoekstaak.

De rechter gaat mee met Fontys en keicht dravy ook naar artikel 7 van de Auteurswet en artikel E-7 cao-hbo. Als een bepaald werk in dienst van een ander wordt gemaakt zonder verdere afspraken, dan ligt het auteursrecht bij degene in whose dienst het werk is gemaakt. Also, this work was carried out in its own time and on its own initiative.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk

Source link

Previous articleOntvoerde ex-vrouw uit auto bevrijd na lange achtervolging door Brabant, politie lost schoten | Binnenland
Next articleVeertien Nederlanders Op Voorlopige Startlijst Vuelta | Sports