Home Netherlands Ramen dicht, want de graspollen bezorgen hooikoortspatiënten een pittige week | ...

Ramen dicht, want de graspollen bezorgen hooikoortspatiënten een pittige week | Gezond

Door de regenbuien van afgelopen weekend en de zon en warmte nu, groeien en bloeien de grassen volop. A crime for a good person, want to pollen for a week.

Juni is doordat he graspollenseizoen op zijn hoogtepunt is al een zware maand voor hooikoortspatiënten – liefst 20 percent van de Nederlanders heeft in meer mindere mate hooikoortsklachten – maar deze week is het extra bikkelen. “The last weekend is hot in the middle of nowhere, but it is sunny and sunny, but it is blooming,” said meteorologist Johnny Willemsen of Weerplaza.

,, Donderdag is het 26 tot 30 graden en de wind draait, dus in de kustgebieden zijn ze dan ook de verlichting kwijt die de frisse zeelucht bood. Maar, in the loop of the day, the sun is outside, the south of the country is regenerating, and the dust of the dust is still in the air ».

Nice and watery fire

Graspollen zijn zeer sterk allergeen: zo’n twee miljoen Nederlanders zullen nu merken dat he gras bloeit, met bijvoorbeeld niezen en waterige ogen als resultaat. Ook boompollen і пылок van kruiden kunnen allergische reacties veroorzaken, zoals de lindes die nu bloeien en grote brandnetels.

Hooikoortspatiënten hoeven zich geen zorgen te maken om wilgen en populieren die zorgen voor zogeheten ‘zomersneeuw’: plukken pluis waarmee het uitgerijpte zaadje door de lucht wordt vervoerd. Want die pluizen zijn, net als die van de uitgebloeide paardenbloem, niet allergeen en veroorzaken dus geen hooikoortsklachten, schrijft bioloog Maurice Martens op Pollennieuws.nl, dat de stand van de pollendruk van dag tot dag bi. Die druk is a moment of ‘very insignificant’.

What do you do? Deskundigen van Maastricht University konsultant patiënten om ramen en deuren dicht te houden, want door de wind dwarrelen de pylok naar binnen. «Frisse lucht binnenlaten doe je dan in de ochtend, avond of vlak na een regenbui want dan zijn er minder pylok in de lucht». En let ook op met autorijden: volgens onderzoek van professor Bernd Kremer en zijn Maastrichtse team hebben hooikoortssymptomen effect op de rijvaardigheid. Hooikoortsmedicatie herstelt de rijvaardigheid voor een groot gedeelte weer.

Source link

Previous articleWhen this air traffic control team is able to use the Internet in the right way | Tech
Next articleKeti Koti, herdenking en viering afschaffing slavernij, moet vre dag worden