Home Sports Racetalent Zonta van den Goorbergh verrast zelfs vader Jurgen

Racetalent Zonta van den Goorbergh verrast zelfs vader Jurgen

Photo: ANP

Umbrella van den Gurberg – this is a weekend bi de TT van Assen een bezienswaardigheid. Hij meets 16 years jongste coureur in de Moto2 and nook nog eens de zoon van Jürgen van den Goorbergh, de laatste Nederlander die furore wist te maken in de zwaarste klasse van het wereldkampioenschap wegrace (nu Moto50, voorbergh).

Vader Van den Gurberg met with the traits to make his debut for the first time. “It’s very interesting,” says Brabander. «Zonta doet iets wat nog nooit iemand heeft gedaan: vanuit het niets de Moto3 overslaan en meteen naar de Moto2. Vanaf de eerste wedstrijd was he verschil met de toprijders nog geen 2 seconds per round en soms zelfs minder dan een seconde. Hij is bepaald niet voor de laatste plek bezig, Zonta is al een aantal keren in de top 20 geëidigd en dan kun je al gaan denken aan WK-punten. Dat zit er nu zelfs al in en dat hadden we bij aanvang van het seizoen helemaal niet durven voorspellen ».

Van den Goorbergh wist wel dat zijn zoon talentvol was, maar Zonta heeft hem ook verrast. The tiener was eerder dit seizoen in de eerste vre training voor de Grote Prijs van Portugal de snelste in de regen. “It simply came to our notice then. Hij had nog nooit in de regen gereden met zo’n motorfiets. Je kunt zeggen dat het purur lef is, maar het is ook de kunst om in die omstandigheden de motorfiets de baas te zijn en erop te blijven. Zonta heeft veel mensen versteld doen staan ​​».

Stylish hoop Van den Gurberg ap een natte baan in Assen. “He is an extremely good regenrijder, that is to be seen. Als het nat is, dan moet hij ervoor gaan en kan hij voor een verrassend resultaat zorgen. Ik zal proberen hem het vertrouwen te geven om niet te aarzelen. Blijft het droog, dan enters the top 20 meegenomen en een puntje voor het WK zou helemaal fijn zijn ».

Van den Goorbergh wrote that he could not be seen. “We will be able to build a building project first of all on the foundation, we will be able to do it. However, it is difficult to say that we will be able to stay. Zonta moet bijvoorbeeld fysiek nog starker worden en dat moet je niet overhaasten. He can’t overtrain. “

The period of Van den Goorbergh’s self-propelled barge on the motor van zijn zoon, is voorbij. «I don’t have to be an overseer, so we can help you. The umbrella is nog zo jong. Motorracen makes up 50 to 60 percent of the work. Hij moet ook reizen en op de circuits zien te komen, fit blijven en op tijd zijn eten krijgen. Zijn pak, handschoenen en helm moeten klaarliggen en daar zorg ik allemaal voor. Hij heeft een heel schema en daar moet hij zich aan houden. Daar ben ik get stronger ”.

Source link

Previous articleVanavond op tv: Oasis in the Orient, 5 days 5 in Total Recall | Show
Next articleNew assembly in the Netherlands and Belgium for cocaine trade