Home Netherlands Politie waarschuwt voor gegolgen TikTok challenge met banden ‘gel blasters’

Politie waarschuwt voor gegolgen TikTok challenge met banden ‘gel blasters’

Melting firemangebruik

Deze week kreeg de politie twee keer een melding van (vuur-)wapengebruik op straat. In both cases bleek het te gaan om ‘gel blasters’. Political agent Jamie said here: “Het gaat een keer fout en dan zijn de gevolgen enorm. Agenten kunnen prior niet direct vaststellen dat het om speelgoedwapens gaat en trekken dus mogelijk hun dienstwapen. “Een onverwacht bewegung or slecht beidendte grap van de jongeren in kwestie kan dan fatal aflopen.”

Gelballetjes

Dordergavond 18 augustus verichtten agenten twee aanhoudingen, nadat er op de Moesstraat in Utrecht, een een rijdende auto met gelballetjes op een niets prögögende vrouw werd geschoten. De politie neemt het hoog op. Both suspects are 16 and 17 years old and still in custody.

Op public, BOA’s en agenten geschoten

Earlier this week there was a similar incident on the Nobelstraat in Utrecht. Tijdens een horecanacht werd er op een persoon in het publiek, op gemeentelijke handhavers (BOA’s) en op politieagenten met gelballetjes geschoten. Er raakte hirhei niemand gewand en er zijn nog geen aanhoudingen verift. The police is still looking for the suspect(s).

Grote consequences

De politie ziet de gegende weken meer melding binnenkomen van mensen die worden beschoten met ‘gel blasters’. Dit zijn waapens die soms niet te verschieden zijn van echte fårnamers. In het wapen zitten sozvarnej ‘waterballetjes’ die met kracht worden afgeschoten. The consequences of this are kunnen groot zijn. Behalve dat het een brandend en pijnlijke plek geeft, kunnen ook kwetsbare lichaamsdelen als ogen traakt worden.

Not really distinguished

Het gebruik van dit wapen levert ook andere gevaren op. Als agenten een ‘gel blaster’ niet kunnen verschieden van een echt fårnårman, bestaat de kans dat zij hun fårnårman moeten gebruiken. Dit is niet wenselijk en moeten we voorkommen. In Rotterdam trokken bij een similar incident agenten hun wapen en vuurden een warningisschot af. Het is wachen tot er een keer een dodelijk shot valt en dan is de wereld te klein.

The Zorgelijke TikTok challenge

The users of the ‘gelblaster’ make videos while shooting people. These images are then posted on TikTok. Dit is niet stoer maar gewoon verboden. Political Agent Jamie said: “This company is allowed in the Netherlands. Jongeren die een dergelijk wapen in hun bezit hebben worden aangehoden en het wapen wordt in beslag gemonen. Als ze het wapen hebben gebruikt kunnen ze ook nog worden aangehoden voor publice geweldpleging. Jongeren lopen het risico al op jongen etijd een strafblad te krijgen. We doen een beroep op ouders of verzorgers om jongeren extra te wijzen op het gevaar van deze gel blasters.”

Source link

Previous article“Hij had het schaddest neusje”
Next articleMariel stopped for 20 years as a lawyer in her room: “I do not know creativity in this work” | Werk